Konya’ya dev bayrak geliyor!

Konya’ya dev bayrak geliyor!

Sosyal medyada sıklıkla dile getirilen ‘Dev bayrak’ talebi ses getirdi.

Sosyal medyada sıklıkla dile getirilen ‘Dev bayrak’ talebi ses getirdi. Facebook üzerinde oluşturan Konya temalı bazı gruplarda uzun süredir dillendirilen Konya’nın bir meydanına ve Akyokuş’a büyük bir Türk bayrağının yapılması talebi uzun sürenin ardından Büyükşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Bir vatandaşın konu ile ilgili Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden yaptığı talebe Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından cevap verildi. Vatandaşa verilen cevapta “Belediye meclisimizin 12.08.2016 tarih ve 814 sayılı kararı doğrultusunda komisyon oluşturulmuş olup, bayrağın yeri ve nasıl yapılacağı konusu kararlaştırılacaktır" denildi. Belediye tarafından gönderilen bu cevap metnini gören vatandaşlar karardan dolayı belediyeyi tebrik etti.

‘Konya İçin Elele’ isimli bir Facebook grubunda bayrak talebi şu sözlerle ifade edilmişti:

“Bu vatan... Bu topraklar... Kimlere kucak açtı. Kimler geldi geçti. Koskoca Konya ovası ne savaşlar gördü, nice zaferler kazanıldı. Ne alimler geldi geçti, ne yiğitleri gördü bu topraklar. "Gel, ne olursan ol yine gel" diyen Mevlana Celaleddin Rumi'yi bağrına bastı bu kara toprak. Ama gel gör ki, 1 metrekarelik bir alanda Şanlı Bayrağımızın dalgalanmasına çok görüldü, görülüyor... Sırf biz istiyoruz diye, dikilmiyorsa bayrağımız Konya meydanlarına, bilin ki yanlış yapıyorsunuz. Milli birlik ve beraberliğimizin en büyük simgesi olan Türk bayrağının özlemi, en çok da bu dönemlerde derinden hissediliyor.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

1-003.jpg

14055132_770694726405999_3124315648393619596_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum