Konya'ya bu tarihte yaz geliyor! Rekor sıcaklık ölçülecek

Konya'ya bu tarihte yaz geliyor! Rekor sıcaklık ölçülecek

Konya için son günlerde beklenen kar yağışı az da olsa etkili oldu. Kent merkezinde aralıklarla görülen yağış örtü oluşturmadı. Meteoroloji verilerine göre Konya'ya bu tarihte yaz geliyor. Rekor sıcaklık ölçülecek.

Türkiye genelinde bu yıl kış mevsiminde hava sıcaklıkları çok yüksek seyretti. Öyle ki Ocak ve Şubat ayında bile vatandaş montla terledi. Kar yağışına hasret kalanlar için Meteoroloji müjdeli haberi duyurmuştu.

yaz-konya.jpg

Son 3 gün için aralıklarla kar yağışı beklendiği ifade eden uzmanlar bu tahminlerinde yanılmadı. Konya'da geçtiğimiz gün kent merkezinde aralıklarla kar yağışı görüldü. İlçelerde ise ört oluşturacak kadar kar yağdı. Bu yağışın ardından hava sıcaklığı hissedilir seviyede soğudu.

konya-333.jpeg

Uzun süredir yüksek seyreden sıcaklıkların ardından soğuklar vatandaşı şaşırttı. Öte yandan Konyalılar hava sıcaklığının yeniden yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor.

konya-sicak.webp

Meteoroloji 5 günlük tahminlerini paylaştı. Verilere göre Konya'da Mart ayının en sıcak günleri yaşanacak. Rekor sıcaklığın ölçüleceği tarih 28 Mart Perşembe günü olarak açıklandı. Konya'ya adeta yaz gelecek ve sıcaklıklar 21 dereceye kadar yükselecek. Bu da Mart ayında ölçülen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçecek.

ekran-goruntusu-2024-03-23-130718.png

Kaynak:Haber Merkezi