Konya'ya 900 milyon liralık rekor yatırım! Firma çok meşhur

Konya'ya 900 milyon liralık rekor yatırım! Firma çok meşhur

Konya sanayisine yapılan yatırımlara bir yenisi daha eklendi. İmzalanan yeni sözleşmeye göre tam 900 milyon liralık yatırım yapılacak.

Türkiye genelinde en çok yatırım yapılan şehirlerden birisi Konya. Sanayi üretiminde her yıl hızla yükselişin olduğu kentte yatırımlar hız kazandı. İstihdama büyük katkı sağlayan fabrika sayısının 1000'e yaklaştığı Konya'da yeni yatırımlar herkesi heyecanlandırıyor.

konya-yatirim-barem.jpg

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURACAK

Kısa süre önce Konya'ya yatırım yapacağını duyuran ve inşaat çalışmalarına başlayan İzmir merkezli bir firmadan yeni haber geldi. Söz konusu firmanın fabrika yatırımına ek olarak bir de güneş enerji santrali kuracağı öğrenildi.

konya-barem.jpg

FABRİKA YATIRIMI 100 MİLYON DOLAR

İzmir merkezli Barem Ambalaj yaklaşık olarak iki yıldır Konya'nın Ereğli ilçesine yapacağı yatırımla ilgili çalışmaları sürdürüyor. 100 milyon dolarlık dev bir yatırımla kağıt fabrikası kuracak olan firma tesisteki enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla bir de güneş enerji santrali kurma kararı aldı.

barem-konya.jpg

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şu şekilde:

'Yatırımı devam etmekte olan Konya Ereğli Kağıt üretim tesisinde kurulumuna karar verilen enerji santrali ön lisansı izni için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) yapmış olduğumuz ön lisans başvurumuzun onayından sonra yürürlüğe girmek üzere, şirketimiz ile Murel Yatırım İnşaat A.Ş arasında 37,650 MWh mekanik gücünde (32 MWh elektriksel güç) kapasiteli kojenerasyon tesisi kurulum, devreye alma ve test süreçleri için 21 ayda devreye alma koşuluyla 31.000.000 dolar tutarında sözleşme imzalanmıştır.''

Toplamda 900 milyon lirayı aşan miktarda bir yatırımla Konya sanayisine dev güneş enerji santrali kazandırılmış olacak. Firmaların kendi enerjisini üretmesi ekonomik faaliyetler açısından büyük önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum