Konya'ya 3 eğitim kampüsü

Konya'ya 3 eğitim kampüsü

Turan, Karatay, Meram ve Selçuklu olmak üzere 3 ilçeye eğitim kampüsünün yapılacağını söyledi

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Karatay, Meram ve Selçuklu olmak üzere 3 ilçeye eğitim kampüsünün yapılacağını söyledi

Merhaba Gazetesi’ne nezaket ziyaretinde bulunan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Konya’da eğitim alanında yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi. Konya’da 3 merkez ilçede ayrı ayrı kampüs alanlarının yapılacağını ifade eden Turan, Kampüs alanlarının 300 bin metrekarelik alanlara kurulacağına dikkat çekerek, “Kampüs alanlarının 70 bin metrekaresi sosyal donatı alanları olacak. Kafeteryası, kütüphanesi, güvenlik sistemleri gibi alanların yer alacağı kampüs alanlarında, eğitim kalitesi de yüksek olacak. İstişareler sonucu kampüs alanlarının yerleri belli oldu. En yakın zamanda Konya’ya kazandırılacak” ifadelerini kullandı. Uzun süredir 4+4+4 eğitim sistemi için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Turan, Konya’da yeni sistemin alt yapısının hazırlandığını fakat derslik açıklarının olacağını kaydetti. Derslik açıklarının kapatılması için hayırseverlerin desteklerine ihtiyaçlarının olduğunu belirten Turan, “Derslik açıklarının kapatılması biraz zaman alacak. Biz şimdi elimizdeki okulların sisteme hazırlanması üzerine yoğunlaştık. Bu noktada 4+4+4 sistemine büyük ölçüde hazırlandık. Şu an da okulların onarımları yapılıyor. Kapalı olup da eğitime açtığımız okullar oldu. Özellikle bu okullarını bakımlarına yöneliyoruz. İnşallah Eylül ayında hazır bir vaziyette eğitim öğretim yılına başlayacağız” dedi.

TÜM OKULLAR MASAYA YATIRILACAK

Konya’nın sınavlardaki ortalaması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Turan, “Merkezi sınavlarda Konya’da birinci olan öğrencilerimizi oldu. Bu bize moral verdi. Ama iller sıralamasında Konya’nın yükselişe geçmesi lazım. İller sıralamasını şu an bakanlık ilan etmedi. İlan edildiği zaman gerekeni yapacağız. Önümüzdeki 3 yıl için stratejik bir planımız var. 3 yılın sonunda Konya’nın ilk 20’de olmasını hedefliyoruz. Ama 20’ninde üzerine çıkmak için da yoğun bir şekilde çalışacağız. Bunun içinde bütün ortaöğretim okullarını ve liseleri genel hatlarıyla masaya yatıracağız. Öğrencilerimiz hangi alanda başarılı, hangisinde başarısız. Eksikleri tespit edeceğiz. Tespit edilen eksik üzerinde çalışmalar yapacağız. Okulların hastalıklarını iyileştireceğiz. Böylece okulların seviyesi yükselecek” diye konuştu. Konya’da eğitim analizini ortaya çıkartacak bir anket yapıldığını vurgulayan Turan, “Bu anketle Konya’nın tüm ilçelerinin tek tek raporu geldi. İlçelerin ortaya çıkan problemlerine projeler üreteceğiz. Konya’nın ilk 10’lardan 40’lara düşüşü 6-7 yılda olmuş. Akademik düşüş çok hızlı oluyor ama yükseliş çok zaman alıyor. Düşüş süreci bizi doğrudan ilgilendiriyor fakat biz nasıl yükseltiriz bilincinde olacağız” ifadelerini kullandı. Merhaba Gazetesi’nin İhsaniye İlköğretim Okulu ile ilgili yaptığı ‘Burası okul olmasın’ başlıklı haberde, okulun bulunduğu yerin, trafik noktasın da öğrencilerin tehlikede olduğundan bahsedilmişti. Okulun yer aldığı bölgenin sıkışık bir bölgede olduğunu belirten Turan, konumunun biraz sıkıntılı olduğunu Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir arsayı gösterdiği takdirde okulun oraya yapılabileceğini sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.