Konya'ya 190 yatak kapasiteli hastane

Konya'ya 190 yatak kapasiteli hastane

KSM Sağlık A.Ş. tarafından kurulacak hastanenin, 68 hekim kadrosu ve 386 çalışana istihdam sağlayacağı, yıllık 15 bin ameliyat kapasitesiyle bölgenin en güçlü sağlık merkezi olmayı hedeflediği bildiri

Konya'da kurulacak 190 yataklı KSM Sağlık A.Ş. Özel Hastane ile 68 hekim kadrosu ve 386 çalışana istihdam sağlanacağı, yıllık 275 bin poliklinik hasta sayısı, 15 bin ameliyat kapasitesiyle bölgenin en güçlü sağlık merkezi olmayı hedeflediği bildirildi.
KSM Sağlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Ağralı, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, hastane projesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğünden tahsis edilen arazide Eylül ayından itibaren inşaat harfiyat çalışmalarının başladığını söyledi.
Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait arsanın 4 bin 487 metrekare yüz ölçümüne sahip olduğunu ifade eden Ağralı, ''Gerçekleştirilmesi planlanan özel hastane yaklaşık 24 bin metrekare kapalı alana sahip olacaktır. 3 adet bodrum kat, 12 kat ve çatı katı olarak projelendirilen hastane toplam 15 kat olarak inşa edilecektir. Ayrıca 250 araçlık açık ve kapalı otopark alanı bulunmaktadır'' dedi.
Hastanenin, 134 hastane yatağı, 38 yoğun bakım, 11 yenidoğan yoğun bakım ve 7 gözlem yatağı olmak üzere toplam 190 yatak kapasiteli olacağına değinen Ağralı, şunları kaydetti:
''68 hekim kadrosu ile 386 çalışana istihdam sağlanacaktır. Projenin amacı, başta Konya olmak üzere Karaman, Aksaray ve Niğde gibi çevre illerin, yurt dışı hastaların da hizmet alabileceği bir sağlık üssü oluşturarak, Konya'nın sağlık turizmine de katkı sağlamaktır. Akıllı bina teknolojisiyle inşa edilecek hastane modern ve şık bir donanımla otelcilik hizmetini verecektir. Dahili ve cerrahi branşlarda özellikle Konya'da eksikliği duyulan Ankara ve İstanbul'da tedavisi karşılanan kalp ve damar cerrahisi, göğüs cerrahisi, kanser merkezi, organ nakli, tüp bebek merkezi, çocuk endokrin alanlarında, uluslararası hizmet kalitesi standartlarında tanı ve tedavilerini üstlenmeyi planlamaktadır. Toplam yatırım maliyeti 40 milyon dolar olan KSM Sağlık A.Ş. yıllık 275 bin poliklinik hasta sayısı, 15 bin ameliyat kapasitesiyle bölgenin en güçlü sağlık merkezi olmayı hedeflemektedir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum