Konya’ya 10 adet solunum destek cihazı

Konya’ya 10 adet solunum destek cihazı

Sağlık Bakanlığı tarafından Konyaya solunum güçlüğü çeken hastalar başta olmak üzere gribal enfeksiyonlarda da kullanılan 10 adet solunum destek cihazı (ventilatör) gönderildi.

 Cihazların, domuz gribi salgını nedeniyle yaşanan rahatsızlıkların neticesinde duyulan yoğun ihtiyaç nedeniyle alındığı belirtiliyor. Domuz gribinin akciğeri tetiklemesi ve nefes almayı zorlaştırması nedeniyle hastaların nefes almasına bu cihazların tedavide büyük yarar sağladığı belirtildi. Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada gelen 10 adet cihazın müdürlüğe bağlı hastanelere gönderildiği bildirildi. Cihazların başta Beyhekim Devlet Hastanesi, Numune ve Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildiği belirtildi.
Öte yandan Konya’nın hasta yoğunluğu en fazla hastaneleri arasında yer alan Meram Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin de son dönemde bu cihazlara fazlasıyla ihtiyaç duyduğu öğrenildi. Tıp Fakültesi yetkilileri, ihtiyacın karşılanması için bir yandan hazırlıklarını sürdürürken, diğer taraftan Bakanlığın Konya’nın sağlık alanında ihtiyacının karşılanmasında rol oynayan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne de bu cihazlardan göndermesi gerektiğini vurguluyor. Meram Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Yahya Paksoy, Konya’da en çok hastanın Tıp Fakültesi’ne geldiğini belirterek, bakanlıktan gelen ventilatör cihazlardan kendilerine de verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Cihazlardan kendilerine verilmemesi nedeniyle cihaz temini noktasında ihaleye çıktıklarını anlatan Paksoy, ilk etapta dört tane olmak üzere 10 tane cihaz alacaklarını söyledi. Sağlık Müdürlüğü ise Meram Tıp Fakültesi’nin kurumlarına bağlı olmaması nedeniyle gelen solunum cihazlarından Fakülte Hastanesi’ne verilmediğini kaydetti.
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.