Konyaspor'un savunma performansı   bu sezon daha iyi 

Konyaspor'un savunma performansı  bu sezon daha iyi 

Arabam.com Konyaspor’un bu sezon ki ilk 7 haftalık savunma performansı geçtiğimiz sezonu geride bıraktı. 2021-22 sezonunda 7 haftada 11 gol atıp 7 gol yerken bu sezon kalesinde sadece 2 gol gördü 

Arabam.com Konyaspor sezonun ilk yenilgisini 7. haftada deplasmanda oynadığı Galatasaray maçında 2-1’lik skorla aldı. Bu maçta kalesinde ilk golünü gören yeşil-beyazlı ekip geçtiğimiz sezon 7.hafta sonunda kalesinde 7 gol birden görmüştü. Konyaspor’un bu sezon ki ilk 7 haftalık savunma performansı geçtiğimiz sezonu geride bıraktı. 2021-22 sezonunda 7 haftada 11 gol atıp 7 gol yerken bu sezon kalesinde sadece 2 gol gördü. Anadolu Kartalı 7 maçta rakip kalelere ise 8 gol gönderdi.   

SAVUNMA HATTI DEĞİŞTİ

Stoperler Ahmet Çalık’ın vefatı, Abdülkerim Bardakcı’nın Galatasaray’a gitmesi ve sağ bek Skubic’in gitmesi ile birlikte defans hattı yeniden oluşturulan Konyaspor sezonun ilk 6 haftasında kalesinde gol görmedi. İlk gollerini Galatasaray deplasmanında yiyen yeşil-beyazlı ekipte savunma hattı performansı ile dikkat çekiyor. Stoperler Calvo ve Adil’in uyumu sağ bek Ahmet Oğuz’un da katkısı Sitya’nın da devam eden performansı ile yenilenen savunma hattı sezona iyi bir başlangıç yaptı. İlhan Palut’un takım halinde savunma taktiği de bu başarıda etkili oldu.

CALVO KENDİ KALESİNE ATTI 

Konyaspor’un sezon başında transfer ettiği başarılı stoper Francisco Calvo Galatasaray maçında talihsizlik yaşayarak kendi kalesine gol attı. Karşılaşmanın 82. dakikasında  sol kanattan gelen ortada Mauro Icardi’nin vuruş yapmasına engel olmak isteyen Francisco Calvo kendi ağlarını havalandırdı. Galatasaray, bu golle 2-1 öne geçti. 

Takıma katıldığı günden itibaren ilk 11’in vazgeçilmezi olan başarılı oyuncu bu gol sonrası büyük üzüntü yaşadı. Konyaspor taraftarı ise Calvo’yu teselli etti 

Sehiç bu kez kalesini gole kapatamadı 

Sezon başından beri kalesini gole kapatan Konyaspor’un başarılı kalecisi İbrahim Sehic Galatasaray maçında kalesinde 2 gol birden gördü.

Takım kaptanı 33 yaşındaki kaleci İbrahim Sehic, 2020 yılında geldiği Konyaspor’da kariyerinin en iyi dönemlerinden birini yaşıyor. Deneyimli eldiven, geçen sezondan bu yana Süper Lig’de 17 kez kalesinde gol görmeyerek bu alanda en fazla gole kapama yapan kaleci konumunda bulunuyor. Sehic, yaptığı kurtarışlarla Konyaspor’un bu sezon Lig’de ilk 6 haftada gol yememesinde kilit oyunculardan biri oldu.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.