Konyaspor’un  limiti belli oldu

Konyaspor’un limiti belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) takımların transfer harcama limitlerini açıkladı. Konyaspor, önümüzdeki sezon 319 milyon 166 harcama yüzde 30 sapma payı ile 414 milyon 916 TL harcama limiti bulunuyor

Futbolda yaz transfer dönemi başlamasıyla birlikte (Türkiye Futbol Federasyonu) TFF de harcama limitlerini açıkladı.

Konyaspor, önümüzdeki sezon 319 milyon 166 harcama limiti ile Süper Ligde 8. sırada yer aldı. Yeşil-beyazlıların yüzde 30 sapma payı ile 414 milyon 916 TL harcama limiti bulunuyor.

Kurul; yüzde 30 sapmayla harcama limitini Galatasaray için 1 milyar 926 milyon lira olarak belirlerken, Fenerbahçe'ye 1 milyar 920 milyon, Beşiktaş'a 1 milyar 72 milyon ve Trabzonspor'a 1 milyar 290 milyon lira harcama limiti verdi.

TFF'den yapılan açıklamada; "Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürebilirlik Talimatının EK XIII F Maddesinde belirtildiği üzere, T sezonunda Süper Ligde yer almamış kulüplerin profesyonel futbol takımı harcama limitleri T sezonunu Süper Ligi 7-15 sıralarında tamamlamış kulüpler için T+1 sezonu için onaylanan Takım Harcama Limitlerinin (harcama tutarı en yüksek ve en düşük takım dahil edilmeyerek) ortalaması alınacaktır.

Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatında belirtildiği üzere, kulüpler için belirlenen takım harcama limitleri belirtilen gerekçelerle ve usullerle, 15 Aralık tarihine kadar yapılacak başvurular ve her iki transfer ve tescil döneminin son günü en geç saat 18:00'e kadar yapılacak başvurular üzerine Kulüp Lisans Kurulu tarafından artırılabilir. Sıralama, 2022-2023 Sezonu Süper Lig sezon sonu puan durumuna göre düzenlenmiştir" denildi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.