Konyaspor’un ilacı Ankaragücü

Konyaspor’un ilacı Ankaragücü

Konyaspora Ankaragücü maçları uğurlu geliyor. Sezon başında Ankaragücünü kendi sahasında yenen Konyaspor, dün de deplasmanda sarı-lacivertliler karşısında kazanarak, 8 haftalık galibiyet hasretine de yine bu takım karşısında son vermiş oldu.

Turkcell Süper Lig’e yükseldiği 2003-2004 sezonundan bu yana Ankaragücü ile 12 kez mücadele eden Konyaspor, bu maçların 7’sinden galibiyetle ayrıldı. İlk sezonunda Konyaspor, Ankaragücü ile sahasında 1-1 berabere kalırken, deplasmanda 1-0 yenildi. 2004-2005 sezonunda ise Konyaspor, ilk maçtan 3-0 galip ayrıldı, Ankara’daki ikinci maç ise 1-1 bitti. 2005-2006 sezonunda Konya’daki maç yeşil-beyazlıların 2-0’lık üstünlüğü ile sonlanırken, Ankara’daki maçı Ankaragücü 3-0 kazandı. 2006-2007 sezonunda da Ankaragücü kendi sahasında Konyaspor’u 2-0 yendi, deplasmanda 2-0 yenildi.

2 YILDIR YENİLMİYOR
2007-2008 sezonunda Konya’daki maçı 1-0 kazanan yeşil-beyazlılar, ikinci maçtan da deplasmandan 3-0’lık galibiyetle döndü. Konyaspor, 2008-2009 sezonuna 3-2’lik Ankaragücü ile galibiyeti ile başladı. Böylece yeşil-beyazlılar tarihinde ilk kez sezona galibiyetle başlamış oldu. Yeşil-beyazlılar, bu maçtan sonra kendi sahasında galibiyete hasret kaldı. Son 8 haftadır kendi evinde ve deplasmanda kazanamayan Konyaspor’a, Ankaragücü moral oldu. Deplasmanda yapılan maçta Konyaspor, başkent ekibini 3-1 yenerek, hem 8 haftalık galibiyet hasretine son verdi hem de Ankaragücü karşısındaki galibiyet serisini sürdürdü. Bu galibiyetle Konyaspor, 2 yıldır Ankaragücü’ne yenilmemiş oldu. Ligde yapılan 12 maçtan 7’sinden galibiyetle, 2 maçtan beraberlikle ayrılan Konyaspor, 4 maçta 3 gollü galibiyet elde etti.
GALİBİYETİ İLAÇ GİBİ GELDİ
Ankaragücü karşısında alınan galibiyetin geçmişe sünger çekme adına çok önemli olduğuna işaret eden Konyasporlu futbolcular, “Bu galibiyetle kendimize geldik. Artık üzerimizdeki stresi de attık. Bundan sonra şehrinde desteğini daha da fazla arkamıza alacağımıza inanıyoruz. El birliğiyle Konyaspor’u hak ettiği yere taşıyacağımıza inancımız tam” şeklinde görüş belirttiler.
Konyaspor takım kaptanı Ömer Gündostu, Ankaragücü maçına kazanmak için çıktıklarını ve bunu da başardıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Takım olarak üzerimizde içeride dışarıda kazanamamanın getirdiği bir stres vardı. Ama biz hafta boyunca bu maça iyi hazırlandık. Kendimizin neler yapabileceğini biliyorduk ve bir takım deplasmanda nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadık. Rakibe fazla pozisyon vermeden, yakaladığımız fırsatları da iyi değerlendirerek hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımıza inanıyorum. Ankaragücü karşısındaki galibiyet bizim dördüncü deplasman galibiyetimiz. Takım olarak camiamızın desteğini yanımızda gördüğümüz sürede neler yapabileceğimiz ortada. Bunun bir başlangıç olacağına inanıyorum. Artık Konyaspor içeride dışarıda oynayacağı tüm maçlarda kazanmayı alışkanlık haline getirecektir. Bizim tek isteğimiz Konya şehrinin bu takıma güvenmesi ve desteğini esirgememesi” dedi.
ZAFER DEMİR:6 PUAN DEĞERİNDE
Ankaragücü karşısında alınan galibiyetin 6 puan değerinde olduğunu ifade eden Zafer Demir, “Uzun zamandır kazanamadığımız için üzerimizde bir stres vardı. Ankaragücü maçında üst düzeyde mücadele ederek ve girdiğimiz pozisyonları değerlendirerek hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bu sonuçla artık önümüze daha bir güvenle bakabiliriz. Bizim adımıza stresli ve kötü günlerin geride kaldığına inanıyorum. Takım arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Aramıza katılacak arkadaşlarımızın da performanslarıyla Konyaspor’u ligde üst sıralara taşıyacağız. İnsanların bize olan güvenlerini boşa çıkarmayacağız” şeklinde konuştu.
VEYSEL CİHAN: BAŞLANGIÇ OLACAK
Ligde bu tür maçlara ölüm-kalım maçı gözüyle bakılmasının saha içerisinde mücadele eden futbolcuların performanslarını etkilediğini söyleyen golcü futbolcu Veysel Cihan ise “Geçtiğimiz haftalarda aldığımız istenmeyen sonuçların ardından çıktığımız maçı galibiyetle kapattığımız için çok mutluyuz. Sahada kazanma adına her şeyimizi ortaya koyduk ve sonunda amacımıza da ulaştık. Konyaspor olarak bu galibiyet bize ilaç gibi geldi diyebilirim. Bundan sonraki maçlarımıza ciddiyeti elden bırakmadan daha rahat çıkacağız. Bunun bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Yeni arkadaşlarımızın da aramıza katılmasıyla hem oynadığı futbolla keyif veren hem de aldığı sonuçlarla ligde üst sıraları doğru tırmanan bir Konyaspor izlettireceğimize inanıyorum” diyerek gelecek adına umut dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.