Konyaspor’un ‘En’leri

Konyaspor’un ‘En’leri

Atiker Konyaspor başarılı bir ilk yarıyı geride bırakırken yeşil-beyazlı birçok oyuncu performansıyla yüz güldürdü. Kalede Serkan devleşirken savunmada Skubic ileri uçta da Yatabare başarılı istatistiklere imza attı

Atiker Konyaspor  2018-2019 sezonunun ilk yarısını 25 puanla 8. Sırada tamamladı. Geçtiğimiz sezonu unutturan bu performansta oyuncular da başarılı istatistikleri ile ön plana çıktı.  Kalede Serkan devleşirken savunmada Skubic ileri uçta da Yatabare başarılı istatistiklere imza attı. Bu oyuncularla birlikte diğer futbolcular da başarılı performansları ile takıma katkıda bulundu.

KALEYE DUVAR ÖRDÜ

Atiker Konyaspor’un milli eldiveni Serkan Kırıntılı, bir kez daha istatistikleriyle göz doldurdu. Deneyimli file bekçisi, Süper Lig’de ilk yarının en çok kurtarış yapan kalecileri arasında 3. oldu. 17 maçın tamamında 90 dakika forma giyen Serkan, 52 kurtarışla ilk 3’te yer almayı başardı.  Başarılı kaleci  her sezon olduğu gibi bu sezonda da takımının kritik puanlar kazanmasına büyük katkı sağladı.  Serkan Kırıntılı yaptığı kurtarışlarla taraftarın gönlünde taht kurarken Atiker Konyaspor’un topladığı puanlarda da pay sahibi oldu. 17 maçın tamamında forma giyen tecrübeli eldiven bu maçlarda toplam 20 gol yedi.  Serkan Kırıntılı 5 maçta kalesini gole kapatırken  maç başı 1.3 gol yeme ortalaması ile oynadı.

SKUBİC KENDİNE GELDİ

 Geçtiğimiz  sezon vasat bir görüntü  ortaya koyan Atiker Konyaspor’un  vazgeçilmez ismi Nejc Skubic sezonun ilk yarısında iyi bir istatistik ortaya koydu. Serkan Kırıntılıdan sonra en fazla forma giyen oyuncu olan başarılı sağbek ligin enleri arasında yer almayı da başardı.  Atiker Konyaspor'da Nejc Skubic, Süper Lig’in ilk yarısında rakip ceza sahasında en çok topla buluşan savunma oyuncuları arasında yer aldı.

Atiker Konyaspor’un Sloven sağ beki Nejc Skubic, ligin ilk yarısında önemli bir istatistiğe imza attı. Geçmiş sezonların aksine bu sezon skora çok fazla katkı yapamayan deneyimli oyuncu, buna karşın Süper Lig’in ilk yarısında rakip ceza sahasında en çok topla buluşan savunma oyuncuları arasında 3. sırada yer aldı. Ligde 17 maçın tamamında 90 dakika forma giyen Skubic, 30 kez rakip ceza sahasına girdi.  
 
HAVA TOPU YATABARE’DEN SORULUR

Atiker Konyaspor’un Malili golcüsü Mustapha Yatabare, Süper Lig’in ilk yarısında önemli bir istatistiğe imza attı. Deneyimli santrfor, hava topu kazanma istatistiğinde ligin ilk yarısında en iyi ikinci oyuncu oldu. Atiker Konyaspor’da 70 kez ile en çok hava topu kazanan oyuncu olan Yatabare aynı zamanda 140 kez ile en çok hava topuna çıkan futbolcu.  

YENİ TRANSFER JEVTOVİC  İLK YARININ EN HIRÇINI OLDU  

İlk yarısı tamamlanan Spor Toto Süper Lig 2018-2019 Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nda Atiker Konyaspor'da oynanan 17 maçta 44 sarı 2 kırmızı kart gösterildi. Yeşil beyazlılarda 14 maçta 984 dakika süre alan Marko Jevtovic 5 sarı 1 kırmızı kart  ile en fazla kart gören isim olurken, cezalarından dolayı 2 maçta forma giyemedi. Jevtovic  2.haftada deplasmanda 3-3 berabere kalınan Antalyaspor maçında gördü. Yeşil-beyazlılara çıkan ikinci kırmızı kart ise 11.haftada deplasmanda oynanan ve 0-0 berabere kalınan Sivasspor mücadelesinde takım kaptanlarından Ömer Ali Şahiner’e gösterildi.

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.