Konyaspor'un Adana'ya 8 gol attığı efsane maç

Konyaspor'un Adana'ya 8 gol attığı efsane maç

Konyaspor – Adana Demirspor rekabetinde tarihinin en unutulmaz maçlarından birinde, Konyaspor rakibini 8-0 gibi farklı bir skorla geçerken, hafızalardan da uzun süre silinmedi.

Süper Ligin 3.haftasında Konyaspor deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. En son Süper Lig’de 1992 yılında karşılaşan iki ekip yarın Adana’da 3 puan mücadelesi verecek.

Konyaspor-Adana Demirspor rekabetinde hafızalardan silinmeyen maç ise Yeşil-Beyazlı ekibin 8-0’lık skorla kazandığı karşılaşma oldu.

1991-1992 sezonunda ligin 6.haftasında 6 Ekim 1991 yılında Konya’da oynanan Konyaspor-Adana Demirspor maçında Yeşil-Beyazlı ekip sahadan 8-0'lık galibiyetle ayrılırken, goller Suat Kaya, İbrahim Nalbant, Cemal Gürsel Menteşe, Salih Eken, Levent Devrim, Nedim Demirbilek, Ali Rıza Yılmaz’dan gelmişti.

Ömer Zengin’in çalıştırdığı Konyaspor ezeli rakibi karşısında ilk golü 13. dakikada son golü ise 88. dakikada atmıştı. Yeşil-Beyazlı ekibin aldığı bu galibiyet Konyaspor tarihinde unutulmayan maçlar arasında yerini aldı.

Konyaspor’un Adana Demirspor’u 8-0 yendiği maçta unutulmaz on biri ise şöyleydi: Enver Lugusiç, İbrahim Nalbant, Hayati Palancı, Sedat Balkanlı, Blerim Mula, Levent Devrim, Salih Eken, Cemal Gürsel Menteşe, Muharrem Sahiti, Suat Kaya, Türkay Başaran. O karşılaşmada Konyaspor’da ikinci yarıda oyuna Nedim Demirbilek, Ali Rıza Yılmaz dahil olmuştu.

1991-1992 sezonunda Konyaspor 32 puanla ligi 12.sırada tamamlarken, Adana Demirspor ise 24 puanla ligi 15.sırada tamamladı ve küme düştü.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.