Konyasporluluk genlerinde var

Konyasporluluk genlerinde var

Mümtaz Kulluk, Yusuf Genç ve Kamil Büyükateşli. Konyaspor tarihinin en önemli yöneticileri. Kendileri tribünde, kardeşleri ile çocukları sahada. Eskiden olduğu gibi, yine Konyaspor’un başarısı için el ele, omuz omuzalar

 

 

230_880x440-001.jpg

Onların, Konya’nın sanayisinde, sporunda ve sosyalleşmesindeki varlıkları asla bir dert değil.. Ancak yoklukları  büyük dert olan insanlardan sadece 3’ü.. Başka bir deyişle 3 kadim dost, Mümtaz Kulluk, Yusuf Genç ve Kamil Büyükateşli.   Uzun yıllara dayanıyor onların dostlukları.  Birbirlerini yolda bulmamış,  yola beraber çıkmışlar.. Onun içindir ki, bugüne kadar hiç kaybetmemişler ne yollarını ne de  birbirlerini.. Başkalarını bilmem, ama bu üç kadim dost, kadir kıymetin ne olduğunu biliyorlar. Bir dalda uzanan sarmaşık misali, sarıp sarmalaşmışlar.  Yukarıda da söylediğim gibi, yol arkadaşlıkları çok, ama çok eskilere dayanıyor, Mümtaz Kulluk’un, Kamil Büyükateşli’nin ve Yusuf Genç’in.. Birbirlerine nazlandıkları olur, ama kırgınlıkları asla.. Bir ananın üçüz evladı gibiler. Birinin gözü sulanırsa, diğer ikisinin gözünden yaşlar akar.. 

TEK DERTLERİ KONYASPOR

Konyaspor’da en sıkıntılı zamanlarında yöneticilik yapmışlar. Mümtaz Kulluk ile Kamil Büyükateşli 85’li ya da 86’lı yıllarda yeşil-beyazlı ekibin 1. lige çıkması için gecelerini gündüzlerine katmışlar, ancak şampiyonluk onlara olmasa da, en yakın dostları Yusuf Genç’e nasip olmuş. Mehmet Köseoğlu başkanlığındaki Konyaspor yönetiminde “Hasbi Ağa” namıyla ünlenen Yusuf Genç, yeşil-beyazlı ekibin ikinci kez 1. lige yükselmesinde önemli bir pay sahibi olmuş. Bir bakıma ömürlerinin en güzel günlerini de, en üzüntülü günlerini de Konyaspor’da yöneticilik yaparak geçirmişler.. Unu eleyip, eleği duvara astıklarını sanıyorsanız, aldanıyorsunuz. Çünkü, Konyaspor’un iç sahadaki hiçbir maçını kaçırmıyorlar. Konyaspor’da tarihe geçecek işler yapan Hilmi Kulluk, ağabeyi Mümtaz Kulluk’u, Mustafa Genç babası Yusuf Genç’i, Ahmet Büyükateşli’de yine babası Kamil Büyükateşli’yi temsil ediyorlar..

 

KONYASPOR BİRGÜN MUTLAKA ŞAMPİYON OLACAK

Konyaspor’a uzun yıllar hizmet etmiş şehrin başarılı iş insanlarından Mümtaz Kulluk, Kamil Büyükateşli ve Yusuf Genç’in yüreklerindeki Konyaspor sevgisi bambaşka. Konyaspor’a olan sevdaları babadan oğula, ağabeyden kardeşe geçmiş.  Tek düşünceleri Konyaspor’un daha iyi yerlere gelmesi. Onun için de takıma destek vermek için yarışıyorlar.  Gönüllerinden de şampiyonluk geçiyor. Ve “Birgün mutlaka Konyaspor şampiyon olacak” diyorlar.

 

KONYASPOR’U SEVMENİN BİR BEDELİ OLMALI

Bu yönetime kesinlikle hem maddi hem de manevi omuz verilmelidir. Çünkü, ortada çok başarılı, işini bilen iyi bir yönetim ile ligde iyi bir yerde olan ve ligin sonunda da çok daha iyi bir yerde olacağını düşündüğümüz bir takım var.

 

KONYASPOR ÇAĞ ATLAMIŞ

Konyaspor’un tarihine geçmiş bu üç yöneticiyi Göztepe maçında yakaladık. Yakalamışken de hem kendi dönemlerindeki Konyaspor ile eski stadı, hem de  bugünün Konyaspor’u ile bugünün yeni stadını değerlendirmelerini istedik. Üçü de ağız birliği etmişçesine “kıyaslamak mümkün değil” dediler.  Konya nasıl gelişiyor, genişliyor ve güzelleşiyorsa, Konyaspor’un yeni stadla birlikte çağ atladığını vurguladı Kulluk, Genç ve Büyükateşli. 

Konyaspor yönetimi ile ilgili düşüncelerini açıklayan üç eski yönetici, “Bize göre kendi  iş alanlarında Konya’ya büyük katkısı olan insanların Konyaspor’da da görev almalarını önemsiyoruz. Genç, dinamik ve heyecanlı bir ekip. Bu genç  ve dinamik yönetimin iyi işler çıkartacağına yürekten inanıyoruz.  En önemlisi de hepsi Konyaspor tutkunu insanlar. Konyasppor’u seviyorlar. Bir işte sevgi varsa, o işin başarısız olma şansı yok. Konyaspor bu şehrin olmazsa olmaz kurumlarından, daha ötesi ise dünyaya açılan pencerelerinden birisidir. Bu pencerenin asla kapanmaması lazım. Kapanmaması için de Konya’daki işadamlarının bulunduğu STK’ların bu konuda sorumluluk alması gerekir. İşin başında genç ve ticareti iyi bilen, kulübün mali dengesini bozmadan iyi yerlere getireceğine inandığımız bir yönetim var. Bu yönetime kesinlikle hem maddi hem de manevi omuz verilmelidir. Çünkü, ortada çok başarılı, işini bilen iyi bir yönetim ile ligde iyi bir yerde olan ve ligin sonunda da çok daha iyi bir yerde olacağını düşündüğümüz bir takım var. Onun için de Konya’da herkes elini taşın altına koymalıdır. konyaspor’u sevmenin ya da Konyasporluluğun mutlaka bir bedeli olmalı” diye düşünüyoruz.

KONYA’DA HERKES SORUMLULUK ALMALI

“Konyaspor’un iyi bir başkanı ve iyi bir yönetimi var, bu işi nasıl olsa götürürler” anlayışının sorumluluktan kaçan ve hastalıklı bir anlayış olduğuna dikkat çeken Kulluk, Genç ve Büyükateşli, “Konyaspor kulübü sadece bu genç insanların kulübü değil. Onlar bugün varlar, yarın yoklar. Bugüne kadar Konyaspor kulübünde kimler başkanlık yaptı, kimler yöneticilik yaptı ve bugün neredeler? Herşeye rağmen bu insanlara yürekten teşekkür ediyoruz. Konyaspor’a önemli hizmetlerde bulundular. Tek tek isim sayarsak, belki birilerini unutur, incinirler diye korkarız. Onun içindir ki, bu yönetime Konya’da bulunan herkes ve herkesim sahip çıkılmalıdır. Herkesin bu yönetimden birşeyler beklemesi bize göre yanlış. Bu şehir küçük bir şehir değil. Bu şehirde spornsor olabilecek inanılmaz bir potansiyel var. Ancak, nedenini bilemiyorum, kimse sorumluluk almak istemiyor. Siyasilerinde, bürokrasinin de Konyaspor’la ilgilenmesi gerekir. Bu kulüp sadece yayıncı kuruluştan gelen paralarla, yöneticilerin fedekarlıklarıyla ya da reklam gelirleriyle istenilen başarıyı yakalayamaz. Rakamlar bizim zamanımızdaki rakamlarla kıyaslanamaz. Süper ligde oynayan vasat bir oyuncunun bedeli milyonlarla anılıyor. Mali düzenlemenin de ayarı bozulunca, kulüpler işin içinden çıkamıyor ve borçlanıyorlar. Bizler yönetimin yayındayız. Dahası emrindeyiz. Eski yöneticiler olarak üzerimize düşeni syapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Istanbul deplasmanlarında kulübün yükünü hafifletmek için sorumluluk aldık. Bu anlamda Konya’da sorumluluk alacak bizim gibi çok işadamı var. Bu şehirde doğup, bu şehirde doyan yüzlerce işadamı var. Herkes işin bir ucundan tutmalı.” 

HER EVDE KONYASPOR FORMASI OLMALI

“Konya’da her evde mutlaka bir Konyaspor forması olmalı” diyen Mümtaz Kulluk, Yusuf Genç ve Kamil Büyükateşli, bu konudaki düşüncelerini şu şekilde açıkladılar:

“Konya’da yaşayan herkes Konyaspor’un da süper lig takımı olduğunu idrak etmeli. Bunun için de herkesin evinde mutlaka bir yeşil-beyaz forma olmalı. Bu iki bakımdan önemlidir. Birincisi forma satın  alarak kulübe maddi bir destek vermiş oluyoruz, ikincisi de Konyaspor’a olan aidiyet duygumuzu çocuklarımıza aşılamız oluyoruz. Bizler bu forma konusunu önemsiyoruz. Araplar’daki bir evde de, Nalçacı’daki bir apartman dairesinde de, Meram’daki bir bağ evinde de mutlaka Konyaspor forması olmalı.”

AYKUT KOCAMAN DOĞRU TERCİH

Aykut Kocaman’ın futbolda önemli bir isim olduğunu ve Konyaspor’un Aykut Kocaman’la uzun bir yol arkadaşlağı yapma noktasında çok büyük kazanımlar elde edeceğini vurgulayan eski yöneticiler,  “Görebildiğimiz ve medyadan takip edebildiğimiz kadarıyla takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Bunda da Aykut Kocaman’ın payı var diye düşünüyoruz. O gerçekten iyi bir futbol adamı ve 7/24 futbolla ilginen bir insan. Konyaspor için büyük bir şans. Burada önemli kupalar ve başarılar kazandı. Umarız uzun yıllar Konyaspor’da kalır. Bize göre yönetim ve  Konyaspor için en doğru karar Aykut Kocaman’ı işin başına getirmekle yaptı. Konyaspor’u yukarıya taşıyacak, Avrupa’ya götürecek tek isim Aykut Kocaman.” 

MEHMET BAYKAN’IN KATKISI UNUTULMAMALI

Konya’nın tesisleşme anlamında önemli mesafeler katettiğini dile getiren eski yöneticiler, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın, bu şehir için önemli işlere imza attığını ve Konya’ya büyük yatırımlar, spor tesisleri kazandırdığını bildirdiler. Kulluk, Genç ve Büyükateşli, “Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ankara’daki önemli bürokratlarımızdan ve en faydalı bürokratlarımızdan birisidir. Kendisinin Konya’nın sporuna büyük hizmetler verdiği herkesin malumü. Konya olarak kendisinden daha çok yararlanmalıyız. Sadece amatör branşlara değil, Konyaspor’a da önemli katkıları var. Bu anlamda da kendisine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştular..

Ahmet SÜTÇÜ

img_1217_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum