Konyasporlu Hukukçular’dan kongre ile ilgili açıklama

Konyasporlu Hukukçular’dan kongre ile ilgili açıklama

Konyasporlu Hukukçular Derneği, Konyaspor’da bugün gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklama şu ifadelere yer verildi:

Konyaspor Spor Kulübümüzün, Yönetim Kurulu tarafından alınan 17.07.2023 tarih ve 20 sayılı kararı doğrultusunda 01.08.2023 tarihinde yapılacak olan olağanüstü genel kurulunun camiamıza hayırlı olmasını diler, bir ritüel haline getirdiğimiz genel kurul açıklamalarımızı kamuoyuyla ve muhataplarıyla paylaşmak isteriz.

1-) öncelikle genel kurulun seçimli olarak yapılacak olması nedeniyle kulübümüzü yönetmeye aday olacak fr aşkan adaylarının ve yönetim organlarının listelerinin bir an evvel kamuoyuyla paylaşılması akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi ve adayların kendilerini tanıtabilmeleri için elzemdir.

2-) Kulübümüzün ali menfaatleri, tüm branşlarda 2023-2024 sezonlarının kısa bir süre sonra başlayacak olması, aniden alınan olağanüstü genel kurulu kararının yarattığı belirsizliklerin ortadan kalkması ve yeterli oğunluğun sağlanamaması halinde doğabilecek maddi ve manevi zararların önüne geçilebilmesi adına; her biri birbirinden kıymetli Konyaspor Spor Kulübü asil üyelerimizin genel kurula katılımları önem arz etmektedir. Bu nedenle Konyaspor Spor Kulübü asil üyelerimizin yapılacak olan genel kurula katılımlarını istirham ediyor ve bu yönde çağrıda bulunuyoruz.

3-) Son zamanlarda kulübümüzle ilgili ortaya atılan iddialar tüm Konyasporluları endişeye ve karamsarlığa sevk etmektedir. Bu iddiaların bazıları; yaygın tabiriyle kulübümüzün transfer tahtasının kapalı olması, kulübümüzün borç miktarının afaki miktarlara ulaşması, yönetim kurulumuzun basın ve taraftarlarla iletişimsizliğinin artması, Konyaspor Basketbol ve 1922 Konyaspor takımlarımızın geleceği hakkındaki belirsizliklerin sürmesi ve benzeridir. Akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi adına şeffaflık ilkesi gereği evcut yönetim kurulumuzdan istirhamımız, bu iddialar hakkında camiamızı ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde açıklamalar yapmasıdır.

4-) Kulübümüzün genel kurul kültürünün oluşabilmesi ve yerleşebilmesi adına;genel kurulun bir oldubittiye getirilmemesi, konuşmacılara söz hakkı verilmesi ve kendilerinin sabırla dinlenilmesi, mevcut yönetim kuruluna ve diğer muhataplara yöneltilen soruların muhatapları tarafından şeffaflıkla tek tek cevaplandırılması, gerektiğinde kapalı oylamaya gidilmesi, mali tabloların genel kuruldan önce Konyaspor Spor Kulübü asil üyeleriyle paylaşılması ve ilanı, yine mali tabloların genel kurul sırasında şeffaf ve anlaşılabilir şekilde paylaşılması, mali tabloların üzerinde konuşmak isteyen üyelere söz verilmesi vb. 131 hususların yerine getirilmesi gerekmektedir.

5-) Son olarak bir önceki genel kurulda yapılan değişiklikle getirilen üyelik sistemine karşı olduğumuz kamuoyunun malumudur. Söz konusu üyelik sisteminin yeniden gözden geçirilmek suretiyle daha kapsayıcı, adil ve Konyasporlu olan herkesin katılım sağlayacağı ve kulübümüze katkı sunacağı şekilde revize edilmesi;kırmızı çizgimizdir!

Konyasporlu Hukukçular Derneği olarak, Konyasporumuzun ali menfaatleri için mücadelemize devam edeceğimizin herkes tarafından bilinmesi dileğiyle...

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.