Konyasporlu Diouf tarihe geçti 

Konyasporlu Diouf tarihe geçti 

Karagümrük maçında attığı 3 golle takımına önemli bir puan kazandıran tecrübeli golcü Mame Diouf bu başarısı ile de tarihe geçti. Diouf Konyaspor’da bu sezon hat-trick yapan ilk isim olurken gol sayısını da 7’ye yükseltti. 

Konyaspor'un Karagümrük maçında 3 gol birden atan Senegalli futbolcu Mame Diouf, yeşil beyazlı formayla bu sezon 7 gole ulaştı. Sezon başında  transfer edilen 35 yaşındaki futbolcu, ligde forma giydiği 12 maçta toplam 7 gol kaydetti.Diouf, Karagümrük maçından önce Adana Demirspor, Trabzonspor (2) ve Kayserispor deplasmanlarında da gol atmayı başarmıştı.

YILLAR SONRA GELEN HAT-TRİCK

Diouf attığı 3 golle Konyaspor tarihine geçti. Fatih Karagümrük karşısında 65, 72 ve 90+5’de attığı gollerle takımını sırtlayan Diouf, Konyaspor adına yıllar sonra bir ilke imza attı. Konyaspor formasıyla 2014 yılında oynanan Akhisar maçında 3 gol atan Gekas’tan sonra ilk kez yeşil-beyazlı bir futbolcu hat-trick yapmış oldu.

GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM 

Fatih Karagümrük maçının kahramanı Mame Diouf maç sonunda açıklamalarda bulundu. 

Diouf şunları söyledi: " Karagümrük takımı son haftalarda oldukça formda, bir çok galibiyet aldılar. Bu yüzden zor bir maç olacaktı ama biz takım olarak kendi oyunumuza daha çok odaklandık ve iyi bir performans sergiledik. Bir forvet olarak zaten görevimi yapmam gerekiyordu, o da gol atmaktı. Bugün elimden geldiğince iyi bir mücadele vererek bu görevi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Artık önümüzdeki maçlarda bu başarıyı sürdürmek istiyorum" 

KAFA VURMAK İÇİN İKİNCİ KEZ DÜŞÜNMEDİM 

Senegalli golcü, uzatmada kaydettiği beraberlik golünün zorluk derecesiyle ilgili sorulan soruya, "Zordu biliyorum tabi ki de takımımız geriye düşünce bir forvet olarak böyle bir şansı görünce değerlendirmek istedim. İkinci kez düşünmedim bile, gol olmasını istedim. Sonuçta hafif bir sakatlık yaşadım ama değdi diyebilirim" ifadelerine yer verdi. 

Fatih Karagümrük'e attığı gollerden en çok hangisini beğendiği şeklinde sorulan soruya ise Mame Diouf, "Hepsini teker teker incelemem gerekiyor ama tekrardan ben üçüncüsünü seçeceğim. Çünkü bize beraberliği getirmiş oldu" şeklinde konuştu. 

SPOR SERVİSİ 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum