Konyaspor’da yeni yönetim neler yapmalı?

Konyaspor’da yeni yönetim neler yapmalı?

Konyaspor’da yeni yönetim neler yapmalı ? Konya spor camiası, gazeteciler ve taraftarlar yeni dönem için fikirlerini Merhaba Gazetesi’nde paylaştı

Ferhat Türkoğlu

Merhaba Gazetesi Spor Yazı İşleri Müdürü

Nacizane önerim...

Konyaspor’da Olağanüstü Genel Kurul yapıldı. Göreve genç bir hukukçu olan Fatih Özgökçen geldi. Şahsım ve kurumum adına bu görevin kendisine hayırlı olmasını diliyor ve canı gönülden başarılı olmasını temenni ediyorum.

Eminim ki genç başkan ve ekibi girdikleri yükün hacmini ağırlığını çok iyi biliyorlar. Konya ile birlikte Türkiye ve dünyada ki tüm Konyalıların gözü üzerlerinde olacak. Çünkü bu sezonun bitimiyle birlikte bir asırlık koskoca bir çınar olacak camianın Konyaspor Kulubü’nün idaresinde görevlendirildiler. Başkan Özgökçen’in ilk görevi kutuplaşmış ayrıştırılmış camiayı bir araya getirmek olacaktır. Kongrede ve sonrasında ki tepkilerden birlik ve beraberliğin kısa sürede sağlanacağı sinyali verildi. Camianın en çok ihtiyacı olan olgunun birlik ve beraberlik olduğunu geçtiğimiz dönemlerde görerek yaşayarak tecrübe ettik.

ferhat-turkoglu-923x800.jpg

O nedenle sayın Özgökçen’in bunu başarması camiayı 100. yılında daha büyük başarılara götürecektir. Birlik ve beraberliğin lafta kalmaması adına şehrin her kesimi üzerine düşeni yapmalı. Şehrin yöneticileri, milletvekilleri, İş insanları, taraftarlar ve tüm Konyalılar “Armudun sapı var üzümün çöpü var demeden” Konyaspor’a ve yönetimine destek olmalı.

PEKİ YÖNETİM NE YAPMALI ?

1.Yönetime öncelikli önerim “İletişim”. Sayın Hilmi Kulluk ve yönetimi en büyük “Hatayı” İletişimde yaptı. Bunu kendisi de yaptığı toplantıda itiraf etti. Sayın Kulluk yaşadığı tüm sıkıntıları da iletişimsizliği yüzünden yaşadı.

Yeni yönetimin iletişim konusunda titiz davranması gerektiğini ve davranacağını düşünüyorum. İletişim ne kadar kuvvetli olursa problemlerin çözülme hızı da o kadar artar çünkü “İnsanlar konuşa konuşa anlaşır”

2.İkinci söyleyeceğim husus ise futbol şubesinin profesyonel bir idareciye (sportif direktör, genel kaptan futbol şube sorumlusu) artık adına ne denecekse. Ancak şunun da altını çizmek istiyorum. Her eskiden futbol oynamış futbolcu sportif direktör olmaz olamaz. 100 yıllık bir kulüp basit vasıfsız adına “sportif direktörüm” diyen birine “şak” diye emanet edilmemeli. Bu konuda daha uzun yazılar yazılabilir ancak bu kadar cümle benim düşüncemi özetler diye düşünüyorum.

3. Mali yapı. En önemli ve en korkulan durum bu bence. Ama ben para pul işlerinden pek anlamam Bu konuda tek bildiğim anamın “Ayağını yorganına göre uzat” sözü o kadar.

4. Konyaspor markasını büyütecek ve başarılarla özdeşleştirecek projelerin “ adamcılık” yapılmadan desteklenmesi ve liyakata önem verilmesi.

Benim nacizane fikirlerim budur

*****

Remzi Ay

TASKK Genel Başkan Yardımcısı ve Konya ASKF Başkanı

Konyaspor vazgeçilmezimizdir

Konyaspor bu şehrin markasıdır. Konyaspor bu şehrin vazgeçilmezidir, vazgeçilmezi olmalıdır. Konyalı hemşehrilerimizin tutacağı ve maddi-manevi destekleyeceği birinci takım her zaman Konyaspor’umuz olmalıdır.
Amatör spor ailemiz olarak iyi zamanında da zor zamanında da diğer kuruluşlar ve şehrimizin dinamikleri ile hep birlikte her daim desteklediğimiz, destekleyeceğimiz daha doğrusu desteklemek zorunda olduğumuz takımın, kulübün ismidir Konyaspor.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Konyaspor Kulübümüzde öncelikle yeni dönemde aday olmayı düşünmeyen Başkan Hilmi Kulluk ve yönetimine, amatörlerimiz adına müteşekkirim.

remzi-ay-800x800.jpg

Dönemlerinde Konyaspor Kulübümüzün kurumsallaşması, tesis zenginliği, ilimizi başarıyla temsiliyeti ve amatör spor kulüplerimizle gerçekleştirdiği projelerle unutulmaz hizmetler bırakarak teşekkürü sonuna kadar hak ettiler.
Genel kurulda Konyaspor delegelerimizin oylarıyla başkanlığa seçilen Av. Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu üyelerini bu göreve seçilmelerinden dolayı tebriklerle, yeni görevinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, bu zorlu görevde şehrimiz ve amatör spor ailemiz adına başarılar dilerim. Yeni başkanımızın kendisi gibi oldukça genç bir ekiple kulübümüzü sahiplenmeleri şehrimizi ve bizleri heyecanlandırmanın yanı sıra Konyaspor Kulübümüzün 100. yılının başarılarla dolu bir yıl olmasını canı gönülden dilerim.

*****

Murat Dönmez
TSYD Konya Şube Başkanı

Yeni Yönetim ve Konyaspor

Yaşanan ekonomik sıkıntılar Pandemi yasakları ve her türlü olumsuzluklara rağmen, bir sezonu geride bıraktık.

Tabii Konyaspor'da genelde her sezon sonunda yaşanan Kongre stresi..

Anadolu kulüplerinde yöneticilik yapmak gerçekten çok zor. Sonuca endeksli bir yapımız olduğu için galibiyetler sonunda tebrikler, yenilgiler sonunda da ağza alınmayacak laflar edilir maalesef ülkemizde..

Bir de sosyal medya hayatımızın bir parçası olunca, klavye Donkişotluğu yapma meraklısı olanlar, sabahtan akşama kadar mesai kavramı düşünmeden çaba sarf ediyorlar.

Netice olarak, Hilmi Kulluk ve beraberindeki arkadaşları, özellikle sosyal medyadan yapılan ağır eleştiri ve hakaretler sonunda yorulduklarını ifade ederek, aday olmama kararı aldılar.

Tabii ki saygı duyarız aldıkları karara..

Ya gelenler..

Biliyorum ki, Konyaspor'un bir kaç hafta alacağı başarısız sonuçlar sonunda yeni yönetim için de aynı cümleler kullanılacak.

Yeni başkan Fatih Özgökçen ve yol arkadaşlarının buna hazırlıklı olmaları lazım..

İşleri gerçekten çok zor.

Kurtlar Sofrası olan Süper Lig de, hele hele bir de 100. yılını kutlayacak olan Konyaspor'da alacakları her kararı ince elenmeli ve sık dokunmaları gerekiyor. Çünkü, daha önceki dönemlerde yapılan transferler, menajer sıkıntıları, teknik adam tercihleri her zaman karşılarına çıkacak. İyi olursa, sorun yok ama ya bir de maya tutmasa...!

Bu yüzden, Konyaspor'a gönül verenler, Konyaspor aşkıyla yanıp tutuşanların kısa vadede değil, orta ve uzun vade de elde edilecek olan başarı için kenetlenmeli, bu anlamda da yönetime, teknik ekibe futbolculara sahip çıkmaları gerekiyor.

murat-donmez-1157x800.jpg

Biliyoruz ki, Konya'da, 100-150 kişilik yani 3-4 grup, Konyaspor için mesai harcıyor, para veriyor.

Şimdi ise, bu kişilerin ağırlıklı olarak 2. kuşaklarına teslim edildi Konyaspor.

Acemi gibi görünse de; genç beyinlerin faydalı olacağına inanıyorum.

Ülke olarak da genç nüfusumuzla gurur duymuyor muyuz?

O zaman Fatih Özgökçen ve ekip arkadaşlarına destek olunmalı.

Eminim ki bundan Konyaspor zararlı değil karlı çıkacaktır.

Ama ne yazık ki; kongrenin hemen ardından o klavye Donkişotları başladılar yeni yönetim aleyhine yazıp çizmeye.

Kime ne faydası var ki bu yazılanların çizilenlerin.

O kişilerin kendi egolarını tatmin etmelerinden başka..!

Zaman her şeyin ilacıdır. Bekleyip görelim.

Bu arada; eski yönetimin başkanı Hilmi Kulluk ve yönetim kurulu üyeleri Ekrem Çoşkun, Bünyamin Sarıtaş, Zahir Renklibay, Güven Öten ve diğer ekip arkadaşlarına Konyaspor'a verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

İbrahim APALI
Nalçacılılar Taraftarlar Derneği Başkanı

Yeni yönetime inancımız tamdır

Öncelikle geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongre neticesinde Konyaspor’umuzun başkanı olarak göreve başlayan Sayın Fatih Özgökçen ve ekibini kutlarım.
Şehrin tüm bileşenleriyle sağlıklı bir iletişimin kurulması merkezli olarak Konyaspor’umuzu 100. Yılında layıkıyla temsil edeceklerine inancımız tam.
Nalçacılılar olarak yaşanan küresel salgın nedeniyle son 1.5 yıldır tribünlerdeki yerimizi alamadık. Bu da haliyle hem şehirde hem de takımda bir motivasyon kaybına neden oldu.

ibrahim-apali-1201x800.jpg
İnşallah yeni sezon mevcut pandemi koşullarının da iyileşmesiyle birlikte tribünlerde 12. adam olarak yerimizi alacağız.
Coşkulu bir tribünü herkes gibi bizler de çok özledik. Hem Konyaspor’umuzu hem de eğer tekrar üstümüze görev düşerse A Milli Takımımızı can-ı gönülden desteklemek için gün sayıyoruz.
Yeni sezonun Konya adına hayırlı, uğurlu ve başarılı olması dileklerimizle, herkese selam, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum