Konyaspor’da küme düşme tehlikesi henüz geçmedi

Konyaspor’da küme düşme tehlikesi henüz geçmedi

Galatasaray’a 1-0 yenilen İ.H. Konyaspor’da küme düşme tehlikesi henüz geçmedi. 6 maçtır kazanamayan yeşil-beyazlı ekip son haftalara diken üzerinde girdi.  Ligde 4 maçı kalan Konyaspor küme düşme hattının 5 basamak üzerinde yer alıyor

Düşme hattıyla bağlarını bir an önce koparmak isteyen Konyaspor’un galibiyet özlemi 6 maça çıktı. İlhan Palut'un ekibi bu süreçte 3 beraberlik aldı, tehlikeden kurtulamadı.

Galatasaray'a 1-0 kaybeden İttifak Holding Konyaspor'da galibiyet hasreti 6 maça çıktı. Son olarak 4 Nisan tarihinde deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u deplasmanda 2-1 yenmeyi başaran yeşil beyazlılar, bu tarihin ardından oynadığı 6 karşılaşmada 3 beraberlik, 3 de mağlubiyet alarak 3 puana hasret kaldı. Yeşil beyazlılar bu süreçte MKE Ankaragücü ile 1-1, Kayserispor ve Hatayspor ile 0-0 berabere kalırken, Sivasspor'a 3-1, Çaykur Rizespor'a 5-3 ve son olarak da Galatasaray'a 1-0 kaybetti.

 Haftaya düşme hattının 5 puan üzerinde giren Konyaspor bir an önce kendini güvenli bölgeye atmanın planlarını yapsa da ligde son haftalarda kazanamıyor. Galibiyet özlemi 6'ya çıkan İlhan Palut'un ekibi bu süreçte 3 beraberlik aldı. 

Yeşil-Beyazlılar Sivas ve Rize deplasman yenilgilerinden sonra dış sahada üst üste 3. mağlubiyetini aldı. Stoper Abdülkerim ve sağ bek Skubic'in cezaları nedeniyle oynayamadığı maçta Jevtovic, Bytyqi ve Cikalleshi'yi dinlendiren Palut'un rotasyonu Galatasaray deplasmanında işe yaramadı. Son anlara kadar direnen Konyaspor 87'de yediği golle rakibine teslim oldu. Yeşil-Beyazlılar iki beraberliğin ardından Telekom'dan puan alamadan ayrıldı.

İLK 11’DE 5 DEĞİŞİKLİK

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, ligde son oynadıkları Atakaş Hatayspor müsabakasının ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.

Yeşil-beyazlı ekip, Galatasaray karşısına Ibrahim Sehic, Barış Yardımcı, Adil Demirbağ, Ahmet Çalık, Guilherme Sitya, Amir Hadziahmetovic, Ismael Diomande, Jesse Sekidika, Amar Rahmanovic, Levan Shengelia ve Artem Kravets 11'i ile çıktı.

Konya temsilcisinin yedek kulübesinde Erten Ersu, Volkan Fındıklı, Marko Jevtovic, Zymer Bytyqi, Sokol Cikalleshi, İsmail Güven, Faruku Miya, Doğan Can Gölpek, Musa Çağıran, Erdon Daci yer aldı.

İlhan Palut, Hatayspor maçına ilk 11'de başlayan Abdülkerim Bardakcı ile Nejc Skubic'ten kart cezaları nedeniyle yararlanamadı. Palut, Jevtovic, Bytyqi ve Cikalleshi'yi ise yedeğe çekti.

Genç teknik adam, bu oyuncuların yerine Adil Demirbağ, Kravets, Barış Yardımcı, Diomande ve Rahmanovic'i görevlendirdi.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.