Konyaspor'da 5 yıl sonra bir ilk oldu

Konyaspor'da 5 yıl sonra bir ilk oldu

Konyaspor bu sezon oynadığı 13 maçta müthiş bir istatistiğe imza atarken 5 yıllık bir aranın ardından taraftarına bir ilki yaşattı. Son 4 maçlık seri galibiyetini 2015-2016 sezonunda alan yeşil-beyazlı ekip bu sezon Çaykur Rize galibiyeti ile bu seriyi te

Spor Toto Süper Lig’de rüya gibi bir sezon geçiren Konyaspor başarısını Çaykur Rizespor maçında da sürdürdü. Rakibini 3 golle geçen İttifak Holding Konyaspor, serilerini sürdürdü.

Yeşil-beyazlı ekip, Çaykur Rizespor'u da yenerek galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Yeşil-beyazlı ekip, 2016 yılından sonra ilk kez 4 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

Konyaspor en başarılı sezonu olarak görülen 2015-2016 sezonunda 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı. Anadolu Kartalı o sezon 22. haftada evinde Sivasspor’u 2-1’lik skorla geçtikten sonra sırasıyla Mersin İdmanyurdu’nu 2-0, Trabzonspor’u 2-0 ve Gaziantepspor’u 1-0 yenerek 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı.

Konyaspor’un bir başka başarısı ise iç sahadaki yenilmezlik serisi. Yeşil-beyazlı ekip geçtiğimiz sezonun son haftalarında başladığı iç saha başarısını bu sezonda da devam ettirdi.

Anadolu Kartalı Rizespor galibiyeti ile evindeki yenilmezlik serisini ise 13 maça çıkardı. Temsilcimiz, 8 Mart'ta sahasında oynadığı Fenerbahçe maçından sonra sahasında oynadığı 13 maçta 7 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

TEK YENİLGİ ALDI

Konyaspor bu sezon oynadığı 13 karşılaşmada tek yenilgi alarak müthiş bir performansa imza attı. Anadolu Kartalı bu özelliği ile Avrupa’da da ön plana çıktı.

Avrupa'nın önemli ligleri ve Süper Lig'de toplamda 11 takım, sadece bir yenilgi aldı. Premier Lig'de iki, Serie A'da üç, La Liga'da dört, Ligue 1'de ve Süper Lig'de birer takım, bu sezon lig maçlarında sadece bir kez kaybetti. Bundesliga'da ise bir kez mağlup olan takım bulunmuyor.

Avrupa'nın beş büyük liginde bir mağlubiyet alan takımlar ise şöyle: Süper Lig: Konyaspor, Premier Lig: Chelsea, Liverpool, İtalya Serie A: Napoli, Milan, Inter, La Liga: Real Madrid, Real Sociedad, Sevilla, Atletico Madrid

Çaykur Rizespor galibiyetinin ardından Konyaspor 26 puana yükselerek 3. sıradaki yerini korudu.

Yeşil-beyazlı ekip ligin 14. haftasında Gaziantep FK deplasmanına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.