Konyaspora herkes sahip çıkmalı

Konyaspora herkes sahip çıkmalı

AMACIM KONYAYA HİZMET ETMEKKonyaspor Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, son günlerde Kulüp ve Yönetim Kurulu üzerinde yapılan spekülasyonlara açıklık getirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Konya’nın bir Süper Lig takımına sahip olduğunun gerçek anlamda hala algılanamadığını söyleyen Başkan Mehmet Ali Kuntoğlu “Bu takıma herkes sahip çıkmalı” derken, Bursaspor maçında alınacak galibiyetin şehrin üzerindeki ölü toprağının atılmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Mayıs ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurul sonrasında göreve geldiklerini ve yaklaşık 6 aylık bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Kuntoğlu “Yönetim Kurulu olarak göreve gelirken amacımız Konyaspor’a ve Konya’ya hizmet etmekti. Bu düşüncemizden en ufak bir sapmada olmadı. Konyaspor hep söylediğimiz gibi önemli bir marka değer. Biz bu marka değerini daha üst seviyelere taşımak için buradayız. Geride kalan görev süremiz içerisinde Yönetimimizin her konuda gösterdiği gayretlerin sahadaki sonuçlara yansımaması ortaya istenilmeyen bir tablonun çıkmasına neden oldu. Ama biz bu kötü gidişi düzeltmek için gereken ne ise onu yapıyoruz” diye konuştu.

KESİNLİKLE YALNIZ DEĞİLİM
Yönetimlerde zaman zaman anlaşmazlıklar ve istifaların olabileceğini de sözlerine ekleyen Kuntoğlu, “Bizler görev yaparken, Konyaspor’un önüne çıkmadan ve zarar vermeden neler verebiliriz ? düşüncesiyle hareket ediyoruz. Olması gereken de bu” derken sözlerine şöyle devam etti: “İstifalar oldu. Yönetim Kurullarında toplantılar belli bir sayıya ulaşınca yani çoğunluk sağlanınca yapılır. Son dönemde çıkan haberler üzerine bunu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Konyaspor Kulübü Başkanı kesinlikle yalnız değildir. Yönetimimizde 17 isim vardır. Önemli olan yönetici sayısı değil, bu Yöneticilerin kulübe ne kadar katkı sağladığıdır. Yönetim Kurulu olarak bu zor dönemde dimdik ayakta olduğumuzun herkesin bilmesini isteriz. Söylemlerimizden ve hedeflerimizden geri kalmayacağız.”
BURSA MAÇINDA KENETLENMELİYİZ
“Heyecanlı ve iddialı söylemlerle göreve geldik” diyerek konuşmasına devam eden Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, “Söylemlerimizin arkasındayız. Yıpratılmadan görevimize devam etmek için herkesten destek bekliyoruz. Kısacası bizim Yönetimde yer alan arkadaşlarımızla birlikte ailemizden, işimizden, zamanımızdan ve paramızdan gösterdiğimiz fedakarlığı artık A’dan Z’ye tüm şehirden bekliyoruz” şeklinde görüş belirtti. Kocaelispor yenilgisini “Beklenmedik bir sonuç” olarak değerlendiren Kuntoğlu, “İstediğimiz oyunu ortaya koyamamak ve alınan farklı yenilgi bizi herkesten daha fazla üzdü. Şimdi bunu telafi etmek adına önümüzde Bursaspor ile oynayacağımız çok önemli ve bir o kadar da kritik bir maç var. Tüm şehir olarak sadece bu maça konsantre olmamız gerekiyor. Tek vücut tek yürek olarak Bursaspor karşılaşmasından galibiyetle ayrılacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu inanca herkesin sahip olmasıyla oluşturulacak sinerji çok önemli” diye konuştu.
GENEL KURUL KARARI ALMAYACAĞIZ
Kuntoğlu, futbolcuların bekleyen tüm alacaklarının yapılan karşılıklı görüşmeler sonucunda gerekli şekilde halledildiğini de sözlerine eklerken, açıklamasına şöyle devam etti: “Bizler buraya Konyaspor’a katkıda bulunmaya geldik. Söylemlerimize ulaşma adına Yönetim Kurulumuza tam anlamıyla sahip çıkılmasını istiyoruz. Konusu ne olursa olsun ortaya atılan spekülasyonlar şehirde bir sinerji kaybına neden oluyor. Bu işi kişiselleştirmeden Konyaspor için el-ele vermeliyiz. Yönetim Kurulu olarak yaptığımız fedakarlıkları herkesten beklediğimizi bir kez daha tekrarlıyorum. Şunu tüm açık yüreklilikle söylüyorum. Görevimizin başındayız ve kesinlikle Olağanüstü Genel Kurul kararı almadık ve almayacağız.”
“Konyaspor’u iyi yönettiğimize inanıyorum” diyen Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu’nun yaptığı açıklamalardan bazı ana başlıklar şu şekilde:
TEHOUE KONUSUNU FİFA’YA TAŞIDIK
Öncelikle Tehoue’nin yaptığının etik bir davranış olmadığını belirtelim. Kendisine bu güne kadar olan tüm alacakları hatta bazıları gününden önce olmak üzere ödenmiştir. Kulübümüzden bir lira alacağı yoktur. Kulübümüzün Tehoue’nin gidişinden dolayı zarara uğradığı şeklindeki çıkan haberler tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Konyaspor olarak Tehoue’nin ayrılmasından dolayı zararımız yoktur. Aksine FİFA nezdinde yaptığımız girişimlerimiz sonucunda bu konuda haklı olduğumuzun anlaşılacaktır.
FARKLI BİR UYGULAMAMIZ YOK
Taraftarlarımızla geçtiğimiz senelerde nasıl hareket ediliyorsa bu sezonda aynı şekilde davranılıyor. Farklı bir uygulama kesinlikle yok. Zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Bunların giderilmesi konusunda gayretlerimiz oluyor. Taraftar sorumlumuz Sayın Mahir Çınar’ın bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve gösterdiği gayretler herkes tarafından bilinmeli. Taraftarlarımız tam anlamıyla gönlünü bu takıma vermeli. Kesinlikle kırgınlıklar ve küskünlükler olmamalı.
“TAKIMIMIZI HERKES SAHİPLENMELİ”
Yönetim Kurulu olarak bizler buraya kadar ufak-tefek destek vererek bugünlere geldik. Konyaspor gelirleriyle kendi yağıyla kavruluyor. Verilecek katkılar Konyaspor’un başarılı olması için. Bu sebeple Konyaspor’umuzu herkesin sahiplenmesi gerekir. Biz Konyaspor’da görev alırken kulübü satın almaya gelmediğimizi, şehrin desteğiyle başarıya ulaşacağımızı ifade ettik. Bu düşüncemizin de herkes tarafından sahiplenmesini istiyoruz. Konya’da, Konyaspor’a karşı bir ilgisizliğin olduğu ortada. Yönetim Kurulu olarak A’dan Z’ye herkesin kulübümüze elinden geldiğince destek olmasını ve katkı sağlamasını istiyoruz. Gördüğümüz, şehrin tam anlamıyla Konyaspor’un Süper Lig’de olduğu gerçeğini kavrayamaması. Göreve geldiğimizde Yönetimimizde yer alan birkaç ismin tecrübesinden ve bilgi birikimlerinden yararlanacağımızı, bunun dışında kalan Yöneticilerimizin ise maddi katkıda bulunacağını söylemiştik. Ekonomik kriz nedeniyle bazı sorunlar oldu ve Yönetimde bulunan arkadaşlarımız verdikleri sözleri yerine getirdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum