Konyaspor yeniyor Türk futbolu kazanıyor 

Konyaspor yeniyor Türk futbolu kazanıyor 

Türk futbolunun Avrupa sahnesinde olması için ülke puanı çok büyük önem taşıyor. Başakşehir dışında İstanbul ekiplerinin olmadığı Avrupa maçlarında Konyaspor kazandığı iki maçla ülke puanına çok büyük katkı yaptı 

UEFA Konferans Ligi 2.tur ön eleme rövanş maçında BATE Borisov’u sahasında 2-0’lık skorla geçen arabam.com Konyaspor, yine ülke puanına en çok katkı sağlayan ekip oldu. Anadolu Kartalı, ülke puanına 2 maçta 400 puanlık değer kattı.

Şampiyonlar Ligi’nde Dinamo Kiev ile ilk maçta golsüz berabere kalarak, ikinci maçta ise 2-1 mağlup olan Fenerbahçe sadece 100 puanlık katkı sağlayabildi.

Ülkemizi Konferans Ligi’nde temsill eden bir diğer temsilcimiz Başakşehir ise, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında rakibi Maccabi Netanya’yı 1-0 mağlup ederek 300 puanlık katkı sağladı. Türkiye'nin şu anki mevcut puanı 800’e yükseldi.

ÜLKE PUANI HESABI NASIL YAPILIYOR ?

Ülke puanları, uluslararası turnuvalara katılan takımların, yine o ülke adına Avrupa'da mücadele eden tüm takımların aldığı puanlarla toplanarak, takım sayısına bölünmesiyle ortaya çıkıyor. Takımlar elemelerde aldıkları galibiyetlerde 1, beraberliklerde ise 0,5 puan kazanıyor. Grup aşamalarında ise galibiyete 2, beraberliğe ise 1 puan veriliyor.

BAŞKAN ÖZGÖKÇENDEN ÜLKE PUANI VURGUSU 

Konyaspor Başkanı Fatih Özgçökçen  Bate Borisov karşısında alınan iki galibiyet sonrası ülke puanı vurgusu yaptı. Turu geçmelerini değerlendiren  Özgökçen, "İlk maçın 3-0 kazanılmasından dolayı onun vermiş olduğu bir rahatlık vardı. Esasından son derece ne yaptığını bilen bir takım. Yine arkadaşlar gerekeni yaptılar. Çok rahat bir şekilde sonuca ulaştık. Biz Konyaspor olarak kazanıyoruz ama bizim en büyük hedefimiz; ülke puanının belirli bir seviyeye gelmesini sağlayabilmek. Bunu takımlarımızdan hangisi sağlıyorsa mutlaka onları sonuna kadar desteklemek zorundayız. Çünkü sezon sonu geldiği zaman kimlerin Avrupa'ya ne şekilde gideceğinin hesabını yapıyoruz. Bu hesapları yapmadan herkesin en yüksek düzeyde katılımını sağlamak için maçları kazanmak durumundayız" diye konuştu. 

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum