Konyaspor üzgün

Konyaspor üzgün

Geçtiğimiz hafta sonu sahasında Kasımpaşa’yı konuk eden ve 2-2 berabere kalan Konyaspor, kaybettiği iki puana üzülüyor. Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, mutlaka kazanmaları gereken bir maçta yaşadıkları kayıp için üzüldüklerini söyledi

Spor toto Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, geçtiğimiz cumartesi günü kendi saha ve seyircisi önünde Kasımpaşa’yı konuk etti. Ligin ilerleyen haftalarında korkulu rüyalar görmek istemeyen yeşil-beyazlılar, mutlak galibiyet parolası ile çıktıkları maçta beklenmedik bir iki puan kaybı yaşadı. İlk yarı ortaya koyduğu kötü performansla 2-0 geriye düşen Konyaspor, ikinci yarı bam başka bir mücadele örneği gösterdi ancak maçı çevirmeyi başaramayarak sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Yeşil-beyazlılar aldığı bu sonuçla puanını 11’e çıkardı ve 14. hafta geride kalırken 15. sırada yer aldı. Öte yandan zorlu maçın ardından dünü izinli geçiren yeşil-beyazlılar, 15. haftada yine sahasında konuk edeceği Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına bugün yapacağı tek idmanla başlayacak.
PUAN KAYBI YAŞADIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ
Konyaspor Kulüp Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, mutlak kazanmaları gereken maçta Kasımpaşa karşısında iki farklı takım görüntüsü çizdiklerini ve geriden gelerek beraberliği yakaladıklarını ancak pozisyonlara girmelerine rağmen bunun galibiyet için yeterli olmadığını söyledi. Mutlak galip gelmeleri gereken maçta Kasımpaşa karşısında Konyaspor’un iki farklı takım görüntüsü verdiğini belirten Cengiz Yönet, “Kasımpaşa ligdeki hedefimiz doğrultusunda bizim rakiplerimizden biriydi. Kazanarak hem puan farkını açmak hem de kalan haftalar için moral bulmak istiyorduk. Maça çok kötü başladık ve ilk 15 dakikada yediğimiz gollerle 2-0 mağlup duruma düştük. İlk yarıdaki kötü oyunumuzun aksine ikinci yarıda sahada maçı çevirmek için büyük gayret sarf eden ve elinden gelen mücadeleyi sahaya yansıtan bir takım vardı. Bulduğumuz gollerle eşitliği yakaladık. Kazanabilecek pozisyonları da bulduk. Ancak bu kez de şans yanımızda değildi. Hesapta olmayan bir sonuçla Kasımpaşa maçından ayrılmak zorunda kaldık. Bu yıl ki kümede kalma hedefimiz doğrultusundaki rakiplerimizden olan Kasımpaşa karşısında 2 puan kaybettik. Bu maçı unutmak zorundayız. Çünkü önümüzde 2’si iç sahada 1’i deplasmanda olmak üzere ilk devrenin kalan üç maçı var. Bu maçları alabileceğimiz en yüksek puanla kapatarak devre arasına moralli girmek istiyoruz. Kasımpaşa maçının ikinci yarısındaki mücadelelerinden ve kazanma isteklerinden dolayı teknik heyet ve oyuncularımızı kutluyoruz” diye konuştu.
DOĞAN: GALİBİYETİ KAÇIRDIK
Teknik Direktör Ziya Doğan, maça çok iyi konsantre olduklarını söyledi. İlk yarının kalan 4 maçından 3’ünü evlerinde oynamanın getirdiği  avantajımı iyi değerlendirmek istediklerini ifade eden Doğan; “Aşırı konsantrasyon mu yoksa konsantre olamamaktan mı bir türlü çözemiyorum oyuna çok kötü başladık. İkinci devrede oyuna iyi başladık. İstekli oynadık ve bunun karşılığında 2-2’lik beraberliği sağladık. Kazanacak pozisyonları da bulduk ama bunları değerlendiremedik. Son dakikalarda rakibinde yakaladığı fırsatlar vardı. Kazanmamız gereken bir maçtı. İlk yarıdaki kötü oyuna bakarak geriden gelip aldığımız 1 puana sevinirken, ikinci yarıdaki mücadelemizin karşılığı olan galibiyeti kaçırdığımız için üzülüyoruz. Burada önemli olan 2-0’dan maçı çevirmemizdi” diye konuştu.
Karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım’a da değinen Doğan, “Sahamızda kaybettiğimiz Fenerbahçe, Trabzonspor ve Kayserispor maçlarından sonra hakemler Abdullah Yılmaz, Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır’ı tebrik ettim. Ama bugün Yunus Yıldırım’ı tebrik etmedim. Futbolun içerisindeki avantajları ve faulleri iyi süzemedi. Çifte standartlı davrandı. Futbolun içerisinden gelen biri pozisyonları çok rahatlıkla süzebilir. Ama Yunus Yıldırım bu konuda sahada kötü bir performans sergiledi” dedi.
İSTEMEDİĞİMİZ BİR SONUÇ ALDIK
Kasımpaşa karşısında iki devreli farklı bir takım görüntüsü çizdiklerini ve ilk yarıda takım olarak kötü oynadıklarını, ancak ikinci yarıda maçı çevirme adına ellerinden gelen tüm çabayı harcadıklarını ifade eden tecrübeli oyuncu Veli Acar, istemedikleri bir sonuçla puan kaybı yaşadıkları için üzgün olduklarını söyledi. Kendi sahalarında oynayacakları peş peşe iki maçta 6 puan almak istediklerini ve bu düşünceyle Kasımpaşa maçına çıktıklarını söyleyen Veli Acar, “Takım olarak maça çok kötü başladık. İlk yarıda bir türlü istediklerimizi sahaya yansıtamadık ve sonucunda soyunma odasına 2-0 geride girdik. Devre arasında hocamız gerçek gücümüzü sahaya yansıtırsak maçı çevirebileceğimizi söyledi. Çıktık ve bize yakışır bir oyun ortaya koyduk. 2-0 geriden gelip beraberliği sağladık. Kazanacak pozisyonları da bulduk. Rakibimizin de pozisyonları vardı. Maç her iki takımada gitti geldi. Sonuçta 2-2’lik beraberlikle sahamızda oynadığımız önemli bir maçta 2 puan kaybettik. Ama bakıldığında da 2-0’dan 2-2’yi yakalamak ve kazanacak pozisyonlara girmek bizim adımıza sevindiriciydi. Artık Gençlerbirliği maçını düşünmeliyiz. O maçı kazanarak hem iç sahada galip gelememe stresini üzerimizden atmalıyız hemde puan kaybı yaşamamalıyız” diye görüş belirtti.
KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇTI
Kasımpaşa karşısında Konyaspor’un ikinci golünü kaydeden genç oyuncu Serkan Şahin, konsantrasyon eksikliği nedeniyle istemedikleri bir şekilde başladıkları maçta 2-0 geriye düşmelerine rağmen oyunu bırakmadıklarını ve mücadelelerinin karşılığını tam olarak alamasalar da 1 puanın iyi olduğunu söyledi. Ligdeki rakiplerimizden olan Kasımpaşa karşısında maça çok kötü başladıklarını ifade eden Serkan Şahin, “Kazanmamız gereken bir maçtı. Bunun bilincinde sahaya çıktık. Ama bir anlık konsantrasyon eksikliğinden peş peşe yediğimiz gollerle 2-0 geriye düştük. 2-0’dan sonra soyunma odasında hocamız bize bu maçı çevirebileceğimizi söyledi. O inançla oyunun ikinci yarısına başladık. Bulduğumuz gollerle beraberliği yakaladık. Kazanmak adına çok ciddi pozisyonlarda bulduk. Ama bunlarda galibiyet golünü atamadık. Kazanamadığımız için üzgünüz. Ama 1 puanda ligde önemli. Artık önümüzdeki iç sahada oynayacağımız Gençlerbirliği maçını düşünmek zorundayız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.