Konyaspor sevgisi genlerinden geliyor

Konyaspor sevgisi genlerinden geliyor

Türk futboluna büyük hizmetlerde bulunacak pek çok yetenekli genci kardosunda bulunduran Konyaspor'da en dikkat çeken isimlerin başında Mehmet Altınışık geliyor. Genç Mehmet'in Konyaspor sevgisi ise aileden

Sezon ortasında Torku Konyaspor ile profesyonel sözleşme imzalayan 19 yaşındaki futbolcu gelecek yıllarda adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Torku Konyaspor'un genç futbolcusu Mehmet Altınışık,  Konyaspor Taraftar Derneği'nin çıkardığı Şehr-i Müdafaa dergisine konuştu. Kendisi futbol yaşamı ve gelecekten neler beklediği ile ilgili bilgiler veren Mehmet uzun yıllar Konyaspor'a hizmet etmek istediğini söyledi. 1994 yılında doğduğunu aktaran Mehmet Altınışık, “2006 yılında Konya Torku Şekerspor minik takımında futbola başladım. U14,U15,U16,U17 ve U18 akademi liglerinde oynadım. Anadolu Selçukluspor menejeri Mesut Erçetin, Muhammer Pirinçci ve Şekerspor yöneticisi Mehmet Rolaslı gibi isimlerin bende emekleri çok büyüktür. U18 Akademi liginde oynarken Konya Torku Şekerspor'a Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu beni A takım antrenmanlarına çıkarmaya başladı.Yaklaşık 1 ay antreman yaptıktan sonra sezon bitiminde beni profesyonel yapıp kampa götüreceğini söyleyip program verdi. bu programları uygularken Konya Torku Şekerspor Anadolu Selçukluspor'a devredildi. Anadolu Selçukluspor Teknik Direktörü Salih Eken sezon başı kampına götürüp profesyonel olmamda büyük katkı sağladı ve Anadolu Selçukluspor'da yarım sezon kaldım. Aynı mevkide olan Abdullah Çoban ve Ahmet Önay ağabeyimin olmasından dolayı yeni gelen hocamız Zafer Turan hocamın maç oynamam ve gelişme açısından kiralık gitmemin faydalı olacağını söylemesinden dolayı Konyaspor A2 takımına kiralık gitmeyi düşünürken çocukluğumun takımı Konyaspor'a imza atmak hayallerimde birinin gerçekleşmesine neden oldu. 5 yıllık imza attım.Bu konuda emegi geçen sayın Hasan Dağlı ile Mehmet Üzümcü ve başkanımız Ahmet Şan'a teşekkür ediyorum” dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM BABAM

Futbol yaşamının unutulmaz anlarını da anlatan Altınışık, “Miniklerde oynarken 1905 Galatasaray'a 3 gol atmıştım.1 gün sonra yerel gazetede Altınışık:3 1905 Galatasaray: 1 yazması ve o gün gazeteye baktıgımda şaşkınlıgım ve çocukluk sevincimi hiçbir zaman unutamam” dedi.   Konyaspor tribünlerinin efsane isimlerinden İsmail Altınışık'ın oğlu olan Mehmet Altınışık, “Babam Konyaspor taraftar dernek başkanıyken iken beni 1 yaşımda Ispartaspor maçına götürmüş tabi ben maçı izlemeyip uyumuşum. Konyadaki tüm maçlara zaman zaman da deplasmandaki maçlara babamın konumundan dolayı hep gitmişimdir. Konyasporla işte o zaman tanıştım. Ailemin çok büyük desteği var. Babam sporun içinden gelen biri olduğu için her zaman desteğini görüyorum. Yapmam gereken konularda hep fikir alırım ama şu da bir gerçek her maç sonu baba ben nasıldım bugün dediğimde “daha iyi olmalısın oğlum bu yetmez” sözü hep karşıma çıkıyor. Bu sözler beni hep hırslandırıyor.” ifadelerini kullandı.

ROL MODELİM ARNE RİİSE

Liverpool takımının eski futbolcularından John Arne Riise'yi çok beğendiğini söyleyen Altışık, “Futbola forvet olarak başladım. Sonraki sezon yıldızlarda sol bek olarak görev yaptım. O günden buyana sol bek olarak futbola devam ediyorum.Zaman zaman A takım idmanlarına Uğur hocanın isteği doğrultusunda çıktığını söyleyen Mehmet Altışık, “İnşaallah sezon başı Konyaspor ile yapacağımız kampta çok çalışıp kendimi gösterip uzun yıllar Konyaspor'a hizmet etmektir. Ünal Karaman, Salih Eken, Mehmet Yıldırım hocalarım gibi, Konya'yı dışarıda milli takımlar seviyesinde ve başka takımlarda temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.