Konyaspor ilk yarı sonunda kasasına tam 73.5 milyon TL koydu

Konyaspor ilk yarı sonunda kasasına tam 73.5 milyon TL koydu

Ligin ilk yarısını tarihi bir rekorla kapatan Konyaspor kupada da sor 16 turuna kaldı. Yeşil-beyazlı ekip sezonun ikinci yarısına moralli bir şekilde başlayacak. Konyaspor’un bu başarısı maddi anlamda da büyük destek görmesini sağladı 

Süper Lig'de İlk yarıyı 39 puanla ikinci sırada tamamlayan Konyaspor tarihi bir başarıya imza atmanın sevincini yaşıyor. Yeşil-beyazlı ekip taraftarını ligde olduğu gibi kupada da mutlu ediyor. İki kulvarda da başarılı bir sezon geçiren Konyaspor ligin ikinci yarısında bu başarısını devam ettirmek istiyor. Sezonun 2. yarısını iç sahada oynayacağı Sivasspor maçı ile açacak olan Anadolu Kartalı yarından itibaren bu maçın hazırlıklarına başlayacak. Yeşil-beyazlı ekip sezonun ilk yarısında yakaladığı başarı ile maddi anlamda da önemli bir geliri kasasına koymayı garantiledi.

Yeşil-beyazlı ekip ilk yarıda performans primlerinden en çok yararlanan takım olmayı da başardı. Konyaspor TFF tarafından takımlara verilen performans priminden şuana kadar  73.5 milyon TL almayı hak etti.

Süper Lig’de ilk yarıyı 39 puanla ikinci sırada tamamlayan Konyaspor primlerden de en çok faydalanan kulüp arasında ikinci sırada yer aldı. Lider Trabzonspor’un 7 puan gerisinde zirve yarışını sürdüren yeşil-beyazlı takım, Süper Lig’deki 20 takımın da 36 milyon TL ayak bastı parası aldığı sezonda, galibiyet primi 2.7 milyon TL, beraberlik ise 1.3 milyon TL olarak belirlenirken, Trabzonpor’dan sonra kasasına en çok para koyan Konyaspor oldu.

36 milyon TL’lik ayak bastı parasının yanı sıra, 11 galibiyetten 29.7 milyon, 6 beraberlikten ise 7.8 milyon TL alan Konyaspor ilk yarı sonunda kasasına tam 73.5 milyon TL koydu.





 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum