Konyaspor ile Beşiktaş arasında 43. randevu

Konyaspor ile Beşiktaş arasında 43. randevu

Konyaspor ile Beşiktaş arasında 43. randevu

Konyaspor , Süper Lig'de Beşiktaş ile  43. kez karşı karşıya gelecek

Ligde yaptığı 17 mücadelenin 6'sını kazanan, 9'unda berabere kalan ve 2'sinden mağlup ayrılan Konyaspor ise haftaya 27 puanla 7. basamakta girdi.

Süper Lig'de oynadığı 16 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan Beşiktaş, hanesine yazdırdığı 29 puanla 5. sırada yer alıyor.

İki takım arasında oynanan 42 maçın 23'ünü Beşiktaş, 6'sını Konyaspor kazandı. 13 müsabaka ise beraberlikle tamamlandı.

Konyaspor, sahasında Beşiktaş ile oynadığı son 2 lig müsabakasından galibiyetle ayrılmayı başardı.

 Konya'da yapılan 21 maçtan 7'sini Beşiktaş, 4’ünü ise Konyaspor kazandı. 10 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Rekabetteki en farklı skoru konuk takım aldı. Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında aldı. Beşiktaş karşısında 5 galibiyetini tek farklı skorlarla elde eden Konyaspor, 27 Eylül 2020 tarihinde evindeki maçta rakibine 4-1 üstünlük kurarak en farklı galibiyetine imza attı.

İki takım arasındaki rekabette Konyaspor 6, Beşiktaş ise 23 kez kazandı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, geride kalan 42 karşılaşmanın 6’sını kazanırken, 23'ünü kaybetti. Rekabette 13 mücadele ise berabere bitti. Lig müsabakalarında Beşiktaş'ın 81 golüne, Konyaspor 39 golle karşılık verdi. Geçen ilk yarısında Konya’da oynanan mücadeleyi Anadolu Kartalı, Ahmed Hassan’ın son anlarda attığı golle 1-0 kazanmıştı. İstanbul’da maç ise 1-1 berabere bitmişti.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum