Konyaspor için kritik süreç uzuyor

Konyaspor için kritik süreç uzuyor

Konyaspor ara transferde şu ana kadar 5 ismi kadrosuna dahil etti. Türkiye Futbol Federasyonu FIFA’dan alınan 10 günlük izinin ardından transfer sürecinin 5 mart tarihine kadar uzatılması için yeniden başvuru yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Transfer konusunda FIFA'dan 10 günlük ek izin aldıklarını ve bu iznin de önümüzdeki günlerde biteceğini  hatırlatarak ek olarak FIFA'ya transfer süresinin 5 Mart'a kadar uzatılması konusunda yazı yazdıklarını ve cevap beklediklerini belirtti.

Ligde 2 takım çalıştıran teknik adamların, 3. bir takımı çalıştıramadığı kuralını, federasyon yetkisini kullanarak değiştireceklerini de ifade eden Mehmet Büyükekşi, "Kulüplerin çekilme kararları sonrasında teknik adamlar bir başka takım çalıştırabilecekler, bunun kararını alıyoruz. Futbolcularla ilgili yetki de FIFA’da. Eğer 2 kulüpte oynadıysa, ligden çekilen kulüplerde oynadığı için 3. bir transfer izni istiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.

KONYASPOR HAREKETLİ GEÇİRDİ 

Konyaspor ara transferde şu ana kadar 5 ismi kadrosuna dahil etti. Tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketi nedeniyle Süper Lig'de marta kadar verilen araya galibiyet alamadan giren Arabam.com Konyaspor,  ligin geri kalan kısımında sıkıntı yaşamamak adına ara transfer dönemini hareketli geçiriyor. Yeşil-beyazlı ekip şu ana kadar 5 oyuncuyu kadrosuna dahil ederken 4 futbolcu ile yollar ayrıldı Transferde Manchester City'den 26 yaşındaki Kolombiyalı orta saha oyuncusu Marlos Moreno, Hırvatistan Süper Lig takımlarından Dinamo Zagreb'ten 25 yaşındaki Azerbaycanlı forvet Mahir Emreli, Inter Miami’den 31 yaşındaki İspanyol orta saha Alejandro Pozuelo Melero, Olympiakos'tan 29 yaşındaki orta saha Andreas Bouchalakis'i sezon sonuna kadar kadrosuna katan yeşil-beyazlılar, Gençlerbirliği'nden 24 yaşındaki stoper Metehan Mert'i 2026'ya kadar renklerine dahil etti.
Konyaspor ara transfer döneminde Amir Hadziahmetovic'i Beşiktaş'a, Zymer Bytyqi’yi Olympiakos’a satarken  Amilton'u ise Çaykur Rizespor'a verdi. Yeşil-beyazlılar son olarak  kadro dışı olan Barış Yardımcı ile de yollarını ayırdı. 

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum