Konyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi geçti

Konyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi geçti

Atiker Konyaspor’un Avrupa’da ülke puanına yaptığı katkıya İstanbul temsilcileri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin topladığı puanlar yetişemedi.

Atiker Konyaspor’un Avrupa’da ülke puanına yaptığı katkıya  İstanbul temsilcileri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin topladığı puanlar yetişemedi. Bu iki ekibin topladığı puan 2 iken Atiker Konyaspor 3 puan topladı, Yeşil-beyazlı ekip alçağı puanlarla bu katkıyı daha da arttırabilir

Ligde kötü günler geçiren Atiker Konyaspor Avrupa’da  Türkiye’ye puan kazandırmaya devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekip kazandırdığı ülke puanı ile İstanbul medyasının peşinden koştuğu Fenerbahçe ve Galatasaray’ı geride bıraktı. İki İstanbul ekibinin ülkeye kazandırdığı toplam puan Atiker Konyaspor’un  kazandırdığı puana yetişemiyor.  Yeşil-beyazlı ekip Türkiye’ye Avrupa arenasında puan kazandıran takımlar arasında 3. sırada yer alıyor.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY 2 PUAN KAZANDIRDI

Tarihinde ikinci kez Avrupa arenasında yer alan Atiker Konyaspor  ülke futboluna puan kazandırmaya devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekip Grup maçlarında topladığı 4 puanla Türkiye’ye Avrupa arenasında 3 puan kazandırdı. Türk futbolunun köklü ekiplerinden sayılan Galatasaray ve Fenerbahçe ise birlikte bu sezon ülke futboluna Konyaspor kadar puan kazandıramadı. Avrupa Kupası maceraları erken sona eren iki İstanbul takımı toplamda 2 puan toplayabildi. Fenerbahçe 1,5  Galatasaray ise 0.5 puan katkı sağladı. İki ekibin kazandırdığı toplam puan Atiker Konyaspor’un kazandırdığı puanın gerisinde kaldı

TÜRKİYE’NİN TOPLAM PUANI 20

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 4. hafta grup maçları geride kalırken kulüplerin ülke puanına katkıları da belli olmaya başladı. Şampiyonlar Liginde mücadele eden Beşiktaş aldığı 3 galibiyet ve 1 beraberlik sonrası ülke puanına 11 puan katkı yaptı. Avrupa Liginde mücadele eden Medipol Başakşehir ise ön eleme maçları da sayılarak 4 puan katkı yaptı. Bu sezon ikinci kez Avrupa arenasında yer alan Atiker Konyaspor ise bir galibiyet bir beraberlik alarak ülke puanına 3 puanlık bir katkı yapmış oldu. Konyaspor kalan maçlarından puanlar çıkartması halinde ülke puanına daha fazla katkı da bulunmuş olacak

PUAN SİSTEMİ NASIL ?

UEFA’nın puan sistemi şu şekilde:

1. Her takım galibiyet başına 2, beraberlik başına ise 1 puan alır.

2. Şampiyonlar Ligi'nde de Avrupa Ligi'nde de, son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve finale kalmayı başaran takımlar, her raunt için ekstra puanla ödüllendirilir.

3. Bunlara ek olarak, Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında mücadele eden her takım 4 puanla ödüllendirilir. Gruplardan son 16 turuna çıkmayı başaran takımlara ise bir dört puan daha verilir.

Katsayı hesaplaması: Katsayı, ortalama skor ile hesaplanır. Hesaplama şu şekilde yapılıyor: Elde edilen puanlar, bir ülkeyi temsil eden takımların sayısına bölünür. Ortaya çıkan sonuç, daha önceki 4 sezonun sonuçlarıyla hesaplanır. İki futbol birliğinin aynı katsayıya sahip olması halinde, daha önceki sezonlarda daha yüksek katsayıya sahip kulüp birinci sıraya yerleştirilir. Bu sıralamalar, UEFA organizasyonlarının her aşamasından sonra güncellenir.

FERHAT TÜRKOĞLU              

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.