Konyaspor dibe vurdu

Konyaspor dibe vurdu

Sezon başından buyana küme düşme hattından kurtulamayan Atiker Konyaspor Bursaspor yenilgisinin ardından dibe vurdu. Yeşil-beyazlı ekip rakiplerinin de kazanmasıyla birlikte 16. sıraya geriledi.

Sezon başından buyana küme düşme hattından kurtulamayan Atiker Konyaspor Bursaspor yenilgisinin ardından dibe vurdu. Yeşil-beyazlı ekip rakiplerinin de kazanmasıyla birlikte 16. sıraya geriledi. Yeşil-beyazlı ekip Bursaspor karşısında aldığı 3-0’lık mağlubiyetle ligdeki en farklı yenilgisini de almış oldu

Süper Ligde bu sezon kümede kalma mücadelesi veren son yılların popüler takımı Atiker Konyaspor Bursaspor yenilgisi ile 16. Sıraya geriledi. Yeşil-beyazlı ekip oynadığı son 5 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik  3 yenilgi aldı. Geride kalan haftada Gençlerbirliği’nin kazanması ile alt sıralar daha karışık bir hal aldı. Osmanlıspor Konyaspor ve Gençlerbirliği 11 puanla 15-16 ve 17. sırayı paylaşırken 18. Sırada bulunan Karabükspor’un ise puanı 8.   

RAKİP KARABÜK

Atiker Konyaspor hafta sonu çok önemli bir maça çıkacak. Kümede kalma mücadelesi veren Yeşil-beyazlı ekip bir başka kümede kalma mücadelesi veren Karabükspor ile karşılaşacak. Atiker Konyaspor rakibinin 3 puan ve 2 basamak  önünde yer alıyor. Yeşil-beyazlı ekibin bu maçı mutlaka kazanması gerekiyor. Aksi takdirde küme düşme korkusunu ciddi ciddi yaşamaya başlayacak.    

EN FARKLI YENİLGİ

Bursaspor karşısında farklı mağlup olan Atiker Konyaspor sezonun en ağır yenilgisini aldı

Atiker Konyaspor, bu sezonki en ağır yenilgisini Bursaspor karşısında aldı. Rakibine 3-0 yenilen yeşil-beyazlı temsilcimiz, bu sezon ilk kez 3 farklı yenilgi aldı.

Daha önceki mağlubiyetleri bir ya da iki farklarla kaybeden Konyaspor, ilk kez bir maçta 3 farklı skorla mağlup oldu. Atiker Konyaspor aynı zamanda bu sezon ilk kez bir maçta 3 gol yedi.

FEDAKARLIKLARI PUAN

ALMAYA YETMEDİ

Atiker Konyaspor’da geçtiğimiz hafta oynanan Kasımpaşa maçında sakatlanan ve hafta içi takımdan ayrı çalışmalarını sürdüren Mehdi Bourabia ve Nejc Skubic, Bursaspor maçına ilk 11’de başladı.

Kulüp doktoru tarafından oynamalarının zor olduğunun belirtilmesine rağmen bu oyuncular büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek teknik heyete mücadelede oynamak istediklerini belirtti. Maça çıkan bu oyuncular 90 dakika sahada kaldı. İki oyuncunun yaptığı bu fedakarlık Konyaspor’un puan almasına yetmedi.  

KUPALARDAN KÜME DÜŞME POTASINA

Geride kalan sezonlarda aldığı başarılar ile kendinden söz ettiren Kartal artık küme düşme potası ile anılıyor. Geçtiğimiz sezonun Türkiye Kupası Şampiyonu, bu sezonun Süper Kupa şampiyonu çifte kupalı Anadolu Hükümdarı Atiker Konyaspor ligin 14 haftası geride kalırken Süper Ligin küme düşme potası olan 16. sırada kendine yer bulabildi.  Yeşil-beyazlı ekip devre arasına kadar kalan 3 maçtan en fazla puanı almak için mücadele edecek   

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.