Konya’nın turizmini güçlendirecek açılış

Konya’nın turizmini güçlendirecek açılış

Yerköprü Şelalesi’nin çevre düzenleme çalışmalarının açılışı yapıldı. Çalışma maliyetinin 48 milyon 750 bin lira olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’nın daha güçlü bir turizm şehri olması için çalışacağız” dedi

Hadim Yerköprü Şelalesi’nin çevre düzenleme çalışmalarının açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altayın yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Ahmet Sorgun, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ve çok sayıda kişi katıldı. HAYIFLANMA DÖNEMİ ARTIK GERİDE KALDI
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye’de hayıflanma döneminin geride kaldığını söyledi.

whatsapp-image-2023-04-30-at-12-27-11.jpeg

Önceden yurt dışına gittiklerini ‘Keşke şu iş bizde de olsa’ dediklerini, şimdi ise her yatırımın hayata geçtiğini aktaran Altunyaldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dedim ya hayıflanma dönemi bitti. Pek çok vizyon projesi hayata geçiriliyor. Yerköprü Şelalesi çalışması da Konya modeli belediyeciliğin yansımasıdır. Yaparsa AK Parti yapar.”

whatsapp-image-2023-04-30-at-12-27-11-1.jpeg
ÇALIŞMALARLA RİSKLERİN ÖNÜNE GEÇİLDİ
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise Yerköprü Şelalesi çalışmalarını 31 yıldır bu işi takip ettiklerini, esas çalışmaların da AK Parti iktidarı döneminde olduğunu dile getirdi. Sorgun, “Konya’da Antep fıstığı ve cennet hurmasının yetiştiği tek nokta burası. Vadide 3 temel problem vardı. Yollar, kıvrım kıvrımdı. Çalışmalar yapıldı. Konya’nın içme ve kullanma suyu bu bölgeden gidiyor. Vadinin cazibeyle sulanması gerekiyordu. O da yapıldı. Çevre düzenlemesi gerekliydi. Proje hayata geçirildi. Birçok kişinin burada emeği var. Hepsine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın desteği de çok önemli. İnsanlar, Yerköprü Şelalesi’nde fotoğraf çektirmek ister, ölümler olurdu. Şimdi bu risklerin de önüne geçildi” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-04-30-at-12-27-11-2.jpeg
48 MİLYON 750 BİN LİRALIK AÇILIŞ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da “Hadim’deyiz. Yerköprü Şelalesi’nin 3. etap çevre düzenleme çalışmasının açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi. “Programlarımız yoğun. Her gün birkaç açılış gerçekleştiriliyor” diyen Altay, “Son 3 günde yaptığımız açılışların toplam maliyeti banliyö hariç, 800 milyon lirayı buldu. Banliyö ile birlikte 3 milyar liralık yatırım çalışması olmuş olacak” şeklinde konuştu. Altay, daha sonra şunları ifade etti: “Biz, Konya’nın bir turizm şehri olması için çaba sarfediyoruz. Yerköprü Şelalesi de bir doğa harikası. 48 milyon 750 bin liralık tesisin açılışı yapılıyor bugün. Burada asma köprü inşaatı yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çalışmalar koordinasyon içinde gerçekleştirildi. Konya modeli belediyecilik aslında bu demek. Ülkeye örnek olan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

whatsapp-image-2023-04-30-at-12-32-27-001.jpeg
EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum