'Konya’nın sevdası hak ve hakikattır'

'Konya’nın sevdası hak ve hakikattır'

Konya’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sevdası, davası ve rüyası hak ve hakikattır Konya’nın. Yine meydanlara sığmayan bir Konya görüyorum karşımda. 21 yıllık kazanımlarına sahip çıkan bir Konya görüyorum” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçarslan Meydanı'nda düzenlenen "Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"nde konuştu. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda Konyalılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke ve Konya gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Mitinge Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ve taşra belediye başkanları, AK Parti ve MHP Konya milletvekili adaylarının yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

KONYA SAĞLIKTA ÇOK İLERİ NOKTADA

Mitingde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Konya, son 20 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdi. Devrim niteliğindeki yatırımlarla Konya, daha da güzelleşti. Ülkeyi, sağlık ve sıhhat yurdu yaptık. Konya, sayısı 21’e ulaşmış Konya Şehir Hastanesi’ne kavuşan şehirlerden biri oldu. ‘Yapamazsınız, işletemezsiniz’ demişlerdi, yaptık. Bu ülke hep örnek mi alacak. ‘Örnek oluruz’ dedik ve olduk. Türkiye, bugün her alanda çok iyi bir noktada. Konya da sağlıkta çok iyi noktada” dedi. Konya Valisi Vahdettin Özkan da şunları söyledi: “Konya’da her yönüyle güzel çalışmalar yapılıyor. Yatırımlarla yatırımcımızın ve üreticilerimizin önü daha da açılacak. Çok çalışacağız.”

KONYA BİZE TARİHİ BİR GÜN YAŞATTI

Konya’da birçok hizmetin açılışının yapıldığını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bize tarihi bir gün yaşattı Konya. Cumhurbaşkanımızın Konya’ya sevgisini biliyoruz. Bu meydan da Cumhurbaşkanımıza sevgisini gösterdi. Biz, eser siyaseti yapıyoruz. Biz, bu eserleri yaparken, başkaları kalp yapmaya çalışıyor. Gelin Konya’ya, Konya modeli belediyecilik nasıl olur anlatalım. Hizmet nasıl olur anlatalım. Hızlı trenler, millet bahçeleri, Konya’da birçok eserimiz var” diye konuştu.

adsiz-004.jpg

KONYA TÜRKİYE YÜZYILININ TEMİNATI OLACAK

Mitingde Konyalılara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’nın Türkiye yüzyılının teminatı olacağını söyledi. Konya ile yola çıktıklarını aktaran Erdoğan, “Konya ile geldik bugünlere. Konya, vefanın ve dayanışmanın şehridir. Eşi dünyada bulunmaz Konya’nın” dedi. Mitinge 140 bin kişinin katıldığını, resmî rakamın 140 bin olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu ne aşktır yarabbi? Demek ki aşkınan koşan yorulmazmış. Konya, Kılıçdaroğlu’na hak ettiği cevabı 14 Mayıs’ta verecek. Sevdası, davası ve rüyası hak ve hakikattir Konya’nın. Yine meydanlara sığmayan bir Konya görüyorum karşımda. 21 yıllık kazanımlarına sahip çıkan bir Konya görüyorum. Mevla, kardeşliğimizi daim etsin” dedi.

adsiz-002.jpg

KONYA BELEDİYELERİ MUHALEFETE DERS VERDİ

Erdoğan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya’ya bu yakışır. Konya’nın hayır dediğinden hayır gelmez. Konya’nın evet dediğine de şer bulaşmaz. 6 Şubat’ta asrın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Depremin haberini alır almaz, kurumlarımızla birlikte belediyelerimiz de harekete geçti. Konya Büyükşehir Belediyemizi ve ilçe belediyelerimizi bölgeye sevk ettik. Çok güzel çalışmalara imza attılar. Belediyelerimiz, muhalefete ders verdi. Gönül belediyeciliğinin ne demek olduğunu Konya tüm Türkiye’ye gönderdi. Konya halkına da afetzedelerimize şefkatle sahip çıktığı için milletim adına teşekkür ediyorum.”

adsiz-003.jpg

“ÜCRETSİZ DOĞALGAZLARI EVLERE DAĞITIYORUZ”

Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın konutlara verilmeye başlandığını kaydeden Erdoğan, “Bunu önceki gün resmi gazetemizde yayınladık. Milletimizin tüm fertlerine hayırlı uğurlu olsun. Dün bay bay Kemal dün Zonguldak’ta madencilerle bir araya geldi ve onlara onlarca yalan söyledi. Doğalgazı yaktık ve vatandaşlarımızın evlerine göndermeye başladık. Söz verdik ve yaptık. Dünyanın ilk SİHA gemisi TGC Anadolu’yu Deniz Kuvvetleri’ne teslim ettik. Milletimizin 60 yıldır umutla beklediği TOGG’un teslimini yapmaya başladık. Dün yerli muharip uçağımızı KAAN’ı envantere aldık. İlk yerli uydularımızı uzaya göndermeye başladık” dedi.

KONYA’DAN MÜJDE: GABAR’DA PETROL BULDUK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin birçok alanda kendine yeter bir hale geldiğinin de altını çizdi. İktidarlarının devamıyla bu yatırımların artacağının vurgusunu yapan Erdoğan, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyulardan petrol üretmeye başladık. Karada gerçekleştirilen en büyük 10 keşiften birini yaptık. Cudi-Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Çok yüksek kaliteye sahip bir petrol. Günlük tüketimimizin 10’da birini tek başına karşılayacak burası. Yeni müjdeler de gelecek. Her engeli aşacağız. Konyalılar, 14 Mayıs’ta sandıkları patlatacak. Hepimiz faniyiz. Amacımız milletimize hizmet etmektir. Biz, millete edendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Konya’ya birçok yatırımımız oldu. Sulama projeleriyle 1,1 milyon dekar araziyi sulamaya açtık. Konyalı çiftçilerimize 17 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi alanları Konya’da genişledi. Enerjide Konya ve 20 ilçesine doğalgaz arzı sağlayarak, şehrin yüzde 80’ini doğalgaza kavuşturduk. 17 kalem eseri hizmete açıyoruz bugün.

6 milyar lirayı bulan 74 eserin de resmî açılışını yapıyoruz. Karapınar’da 20 bin dönümlük alandaki güneş enerji santrali açılışını da yapıyoruz. Konyalılara hayırlı olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum