Konya'nın meşhur yemeği 230 lira oldu! Zam oranı yüzde 77

Konya'nın meşhur yemeği 230 lira oldu! Zam oranı yüzde 77

Zam furyası devam ediyor. 7'den 70'e her ürüne zam geliyor. Hayat pahalılığı ise her geçen gün artıyor. Hayvansal gıda ürünleri ve et sürekli pahalanıyor. Konya'nın meşhur yemeği zamla birlikte 230 lira oldu.

Zam furyası devam ediyor. 7'den 70'e her ürüne zam geliyor. Hayat pahalılığı ise her geçen gün artıyor. Hayvansal gıda ürünleri ve et sürekli pahalanıyor. Restoranların menü fiyatı da kabardı. Konya'nın meşhur yemeğine dev zam kararı geldi. Söz konusu zam etliekmeğe değil tirit fiyatlarına yansıtıldı.

176632.jpg

Zam furyasından tirit de nasibini aldı. Konya'nın meşhur yemeklerinden biri olan tiride yine zam geldi. En son mart ayında zamlanan tiride 6 ay sonra yeni bir zam daha geldi. Konya'da mart ayının ikinci haftasında porsiyonu 130 liraya satılan tiridin yeni fiyatı 180 lira olmuştu. Mart ayında tirit, 50 lira zam gelmişti. Tiride yeni bir zam daha geldi. Tek porsiyon tirit, 230 lira oldu. Zamma gerekçe olarak ise “Hayat pahalılığı” gösterildi. Tirit yemek de lükse girdi. Mart ayından bu yana yapılan iki zamla birlikte tiride yüzde 77 zam geldi.

screen-shot-2018-11-18-at-13-15-34.png

TİRİT NASIL YAPILIR?

Tirit, Konya'da lokantalarda tercihe göre kıyma veya kuşbaşıyla yapılır. Kuşbaşı iriliğinde doğranan etler, tencereye alınır. Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurulur. Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edilir. Etler, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bayat ekmek dilimlenir. Fırında hafifçe kıtırlaştırılır. Ekmek, 2 santimlik kareler halinde kesilir. Servis tabağına aktarılır. Haşlanan ete, ateşten alınmadan 10 dakika önce tereyağı, tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika sonra ateşten alınır. Suyu ile birlikte et, ekmeklerin üzerine boşaltılır. Piyazlık doğranmış soğanlar tuz ile ovuşturulup, acısı çıkarılır. Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır. Ardından da üzerine soğanlar konulur. Maydanoz yaprakları doğranır, soğanların üzerine serpiştirilir. Daha sonra da servis yapılır.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum