Konya’nın kültürel mirası konuşulacak
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğinde ‘Bir Başkent Eski de Olsa Başkenttir’ sloganıyla yapılan ve bu yıl 8. si düzenlenen ‘Uluslararası Konya’da Vuslat Sempozyumu’nun açılışı Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda yapıldı. Açılışını RTÜK Başkanı Prof. İlhan Yerlikaya’nın yaptığı sempozyuma Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, RTÜK kurul üyeleri, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Türkiye’de iletişim Fakültelerinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda Konya’nın tarihinde medyasına birçok yönü tartışıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, sempozyumun turizm başkenti Konya’da yapılmasının büyük onur olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu salonda gördüğümüz kardeşlerimiz birçoğu da gelecekte bu tür yerlerde önemli görevlerde bulunacaklar ve Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar olan bölgedeki devletler arasındaki barış ve diyalog köprüsünü kuracaklardır. Bunun çok önemli bir husus olduğunu düşünüyorum bunun için bu sempozyumu barış ve hoşgörünün başkenti Konya’da başlattık.”
GAZETECİLERİN SORUMLLUĞU FAZLA
Vali Yakup Canbolat da konuşmasında, “Teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında medyayı doğru okumak, doğru kullanmak ve doğru yönlendirmek hayati önem taşıyor’’ dedi. Günümüz medyasında sosyal medyanın önemine de değinen Canbolat, sözlerine şöyle devam etti: “Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliklerini günden güne artırdığı günümüzde gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazla olmaktadır. Geleceğin medyacıları ve yöneticileri olacak olan siz kıymetli iletişim fakültesi öğrencileri de bu sorumluluktan pay almalıdırlar.”
KONYA’YA KATKI SAĞLAYACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de sempozyumun Konya’da yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Kültürümüzle, Konya tarihiyle, Selçuklularla ilgili çok sayıda sunumun, tebliğin ve konuşmanın yapılacağını gördük. İnşallah bu toplantı neticesinde ortaya çıkan sonuçları tüm insanımızın istifadesine hep birlikte sunalım ve kitap olarak da yayınlayalım. Hem Konya halkı olarak istifade etmiş olalım hem de kültürümüze yeni güzel bir eser kazandıralım” dedi. Sempozyumun karşı karşıya bulunulan sorunları tespit edip çözümünde büyük katkı sağladığını söyleyen Akyürek, sempozyumun sorunların çözümünde etkili olacağını ve farklı perspektifler oluşturulacağına belirtti. Konuşmacıların ardından sempozyumun ilk oturumuna geçildi ve çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler Konya tarihi hakkında konuşmalarını yaptı. 3 gün sürecek sempozyumda Konya’nın tarihi ve kültürel mirasları konuşulacak. Sempozyum yarın son bulacak.
ALİ İBİLEME / OSMAN ÖZDEMİR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.