Konya'nın ilk kırsal turizm tesisi açıldı

Konya'nın ilk kırsal turizm tesisi açıldı

TKDK Desteğiyle Kurulan Modern Kırsal Turizm Tesisini Konya İl Koordinatörü Huriye Karahan Özdemir açtı.

 “Türkiye’nin yeni kırsal kalkınma hamlesi: TKDK” sloganı ile yatırımcıları destekleme devam eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenen ilk kırsal turizm tesisinin açılışı Beyşehir ilçesinde gerçekleştirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından hibe desteği sağlanarak Kırsal Turizmin desteklenmesi başlığından AB standartlarında modern bir yeme-içme tesisi olarak kurulan Mustafa Atik işletmesinin açılış töreninde kurdele kesimini Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, TKDK İl Koordinatörü Huriye Karahan Özdemir, Beyşehir İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka ve Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü gerçekleştirmiştir. Bölge halkının ve çiftçilerin yoğun ilgi gösterdikleri açılışta konuşan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, “Bu işletmenin kurulması için destek veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna teşekkürlerini ileterek, işletmenin ilimizde bir ilk olarak kurulduğunu, Beyşehir’de iz bırakacak bir işletme olarak, bölge de örnek olarak gösterileceğini ve Beyşehir tanıtımına katkı sunacağını belirtti.”

Tesisi gezen TKDK İl Koordinatörü Huriye Karahan Özdemir; Mustafa Atik işletmesinin IPARD Desteklerimiz arasında yer alan Kırsal Turizm başlığında ilk hayata geçen proje olmasında dolayı gururlu olduklarını, özellikle Beyşehir ilçesi gibi turizm potansiyeli olan yerlerden daha fazla tesis desteklemek istediklerini belirterek bu konuda ilgililere yatırım yapma çağrısı yaptı. Özdemir, “Mustafa Atik 2014 yılında Konya İl Koordinatörlüğüne proje başvurusunda bulunarak hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Aynı yıl kurulan tesisin toplam uygun harcama miktarı 1.157.760 TL’dir. Bu tutarın %50’si hibe olarak ödenmiştir. Konya-Beyşehir yolu üzerinde kurulu olan tesis AB standartlarında olup; restoran, köy kahvaltısı ve yöresel ürünler konusunda hizmet verecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.