Konya'nın geleneksel lezzetine yüzde 60 zam geldi! Tek porsiyon 370 lira

Konya'nın geleneksel lezzetine yüzde 60 zam geldi! Tek porsiyon 370 lira

Konya denince akla geleneksel yemekler geliyor. Son olarak şehrin en bilindik yemeklerinden tirit zamdan nasibini aldı. Tek porsiyon tirit 370 lira oldu.

Konya'nın geleneksel yemekleri arasında yer alan tiride son 4 ayda ikinci zam geldi. Meşhur lezzetin porsiyonu 315 liradan, 370 TL'ye yükseltildi. Fiyat artışına gerekçe ise et fiyatlarının zamlanması gösterildi. Şehrin en önemli lezzetlerinden tiride düzenli olarak zam geliyor. Tirit yemek, Konyalılar için artık lüks oldu.

22-1.jpg

EN SON 2 AY ÖNCE ZAM GELMİŞTİ

Bir porsiyon tiridin fiyatı 370 lirayı gördü. Tiride en son geçtiğimiz şubat ayında zam gelmiş ve tirit 315 lira olmuştu. Et fiyatlarının ve esnafın girdi maliyetlerinin yükselmesi, ürünlere de zam olarak yansıyor. Konya'da 2023 yılının Mart ayının ilk 15 gününde tiridin porsiyonu 130 liraya satılıyordu. Zam geldi ve tiridin porsiyonu 180 lira oldu. 5 ay boyunca tirit 180 liraya satıldı. Eylül ayında girdi maliyetlerindeki artış gerekçe gösterilerek, tiride bir zam daha yapıldı. Tek porsiyon tiridin yeni fiyatı 230 liraya yükseldi. 2023'ün Eylül ayından sonra da tirite düzenli zam geldi. Tirit, şubat ayında 315 lira, nisan ayında da 370 lirayı buldu.

4 KİŞİLİK BİR AİLE YAKLAŞIK 2 BİN TL ÖDEYECEK!

Konya'da 4 kişilik bir ailenin tiritçiye yemek yemeye gitmesi, çok pahalıya mal oluyor. 4 tiritin toplam maliyeti, 370 TL'den hesaplandığında 1480 TL oluyor. İçecek ve tatlılarla birlikte 4 kişilik bir aile, dışarıda tiride, içeceklere ve tatlılara yaklaşık 2 bin lira ödemek zorunda kalıyor.

MESUT TURAN

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum