Konya'nın en meşhur ciğercisi kapandı: 1968 yılında açılmıştı

Konya'nın en meşhur ciğercisi kapandı: 1968 yılında açılmıştı

Konya'nın en meşhur ciğercisi olan Hilal Ciğercisi, Kadınlar Pazarı'ndaki işletmesini kapattı. Dükkâna alışveriş yapmaya giden birçok vatandaş, eli boş döndü. Dükkânın perakende satışı sonlandırma gerekçesiyle kapandığı öğrenildi

56 yıldır Konya'da hizmet veren, gerek perakende gerekse de toplu satış yapan, sadece yurt içinde değil, yurt dışı piyasasında da adından sıklıkla söz ettiren, Konya'nın ciğer denince akla gelen ilk yeri olan Hilal Ciğercisi, Melike Hatun Çarsısı Kadınlar Pazarı'ndaki dükkânını kapattı. Alışverişe giden birçok vatandaş, eli boş döndü. Kimse, dükkânın neden kapatıldığını anlamadı. Dükkândaki tüm malzemeler taşınırken, işletmenin camına bilgilendirici bir yazı da asılmadı. Kimi esnaf, Hilal Ciğercisi'nin perakende satışı durdurduğunu söylerken, kimi esnaf da sektörden çekildiklerini iddia etti. Hilal Ciğerci'nin Konya'da 15 bin metrekare alanda üretim yaptığı ve 10’a yakın ülkeye de ihracat yaptığı biliniyor.

thumbnail-img-5576.jpg

1968 YILINDAN BERİ KADINLAR PAZARI'NDA SATIŞ YAPIYORLARDI

1968 yılında kurulan ve o günden bu güne Kadınlar Pazarı'nda perakende satışını sürdüren Hilal Ciğerci, zamanla Hilal A.Ş. olarak, 15 bin metrekare alanda 150 personelle üretim yapan ve ihracat bir firma konumuna geldi. Sakatat denince gerek Türkiye'de gerekse birçok ülkede adı konuşulan Hilal Ciğerci, her geçen gün yatırımlarla büyüyor. Hilal A.Ş., 8 farklı ülkeye ürünlerini ihraç ediyordu. Firmanın Afrika bölgesi, Vietnam, Hong Kong, Çin, Tayland, İtalya, Hollanda ve Moldova gibi ülkelerde ürünlerinin tüketildiği biliniyor. Hilal A.Ş., sektörüyle ilgili uluslar arası fuarların tamamında da katılımcı olarak yer alıyor. Vatandaş, “Hilal Ciğerci neden dükkânı kapattı” sorusunun cevabını merak ediyor.

thumbnail-img-5577.jpg

İŞLETMECİLERİ “YENİDEN FAALİYET” KONUSUNDA KARARSIZ

Merhaba Gazetesi, dükkânın neden kapatıldığının ayrıntısına ulaştı. Edinilen bilgilere göre işletme kısa süre önce “Perakende satışa son verelim” gerekçesiyle kapatıldı. İşletme sahiplerinin şu an kararsızlık içinde olduğu, yeniden tadilat yaptırıp faaliyete başlayıp, başlamama konusunda kararsızlık yaşadıkları öğrenildi. Vatandaş ise yıllardır alışveriş yaptığı Hilal Ciğerci'nin yeniden, aynı yerinde hizmet vermesini talep ediyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum