Konya'nın en büyük caddesinde hız limiti 50'ye düşürüldü! Radarla denetim yapılıyor

Konya'nın en büyük caddesinde hız limiti 50'ye düşürüldü! Radarla denetim yapılıyor

Konya kent merkezindeki bazı caddelerde hız limitleri yeniden düzenlendi. En büyük caddelerden birisi olan Abdülhamit Han Caddesinin bir kısmında hız limiti 50'ye düşürüldü. Söz konusu caddede radarla denetim yapılıyor.

Konya merkez ve ilçelerinde onlarca cadde var. Söz konusu caddelerin hız limitleri zaman zaman gündeme geliyor. Merkezde yer alan en büyük caddelerden birisi Abdülhamit Han Caddesi olarak biliniyor. Bahsi geçen bu cadde 16 Ocak 2023 tarihinde vatandaşın kullanımına açıldı. Yakıttan ve zamandan tasarruf sağlayan caddeyi vatandaş çok sevdi.

cadde-93939.jpg

HIZ SINIRI YÜKSELTİLMİŞTİ

14,5 kilometre uzunluğundaki caddenin maliyeti ise 269 milyon lira olarak kayıtlara geçti. İlk açıldığı zamanlarda caddenin hız limiti 60 km/saat olarak belirlenmişti. Vatandaş bu hızı düşük bulmuştu. 25 Aralık 2023 tarihinde alınan kararla Abdülhamit Han Caddesi'nde otomobil, kamyonet, minibüs ve panelvan cinsi araçlar için hız sınırı 70 km/saat olarak revize edildi.

cadde.jpg

SEYİR GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE DÜŞTÜĞÜ İÇİN BU KARAR ALINDI

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla bazı caddelerde hız sınırları yeniden belirlendi. Risklerden dolayı caddenin bir kısmında hız sınırı düşürüldü. Abdülhamit Han Caddesi üzerinde hizmet veren Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin bulunduğu bölümdeki araç hız artışının, hastane bağlantılı oluşan yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğini tehlikeye düşürdüğü tespit edildi.

cadde-8484.jpg

CADDENİN SADECE BELLİ BİR KISMINI İLGİLENDİRİYOR

Bu nedenle Sultan Abdülhamit Han Caddesi üzeri Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin bulunduğu bölümde yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğinin artırılması amacıyla anılan caddenin Beyşehir Caddesi kesişimi ile hastanenin kuzeyinde bulunan otopark bitiş sınırı arasındaki bölümde tüm araç cinsleri için hız sınırının 50 Km/Saat olarak yeniden düzenlenmesine karar verildi. Caddenin diğer kısımlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Caddede zaman zaman radarla hız denetimi yapılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
49 Yorum