Konya'nın bu mahallesinde 10 gündür su yok!  Çeşmelerin önünde su kuyruğu

Konya'nın bu mahallesinde 10 gündür su yok! Çeşmelerin önünde su kuyruğu

Hadim ilçesine bağlı Bolat Mahallesi’nde yaşanan su sorunu vatandaşı canından bezdirdi. Vatandaşlar evlerine ve güneş enerjisi tanklarına su taşımak zorunda kalıyor

Konya’nın Hadim ilçesine bağlı Bolat Mahallesi’nde devam eden ve bir türlü çözülemeyen su sorunu mahalle sakinlerinin sabrını taşırdı. Bolat Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar evlerine ve güneş enerjisi tanklarına taşıma su ile su getirmek zorunda kalıyor. Bölgede yaşanan su sorunu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Vatandaşlar, evlerindeki bidonlara ve tanklara su doldurarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Özellikle yaşlı vatandaşlar su konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Köydeki gençler yaşlıların da evlerine su getirerek, onların daha fazla mağduriyet yaşamaması için büyük gayret gösteriyor. Bir haftadan fazladır devam eden su sorunu mahallede dramatik görüntülerin de ortaya çıkmasına neden oldu.

3-2.jpg

BÖLGEDEKİ SU SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Kendi imkanlarıyla evlerine götüren ve enerji tanklarını dolduran vatandaşlar, yetkililerin ilgisizliğinden dert yanıyor. Vatandaşlar, “Kendi imkanlarımızla enerjilerimizi tanklarımızı dolduruyoruz köylü perişan ve KOSKİ depoyu tıkamamış kilitleyip anahtarı götürmüş depo tıkansa üç günde bir su gelecek yazık milletten de ses çıkmıyor. KOSKİ müdürüyle konuştuk. Bölgede birçok yerde sıkıntı varmış. Sorun su kaynaklarının azalması bunu anlıyoruz. Bir an önce ciddi proje hazırlanıp geleceği kurtarmakla çözülebilir. Yoksa daha kötüye gidecek gibi duruyor. İlgili arkadaşlar mutlaka ilgileniyorlardır milleti bilgilendirirlerse insanlar endişelenmez. Bir haftadır telefonları açmıyor.”

whatsapp-image-2024-08-27-at-10-13-54.jpeg

400 HANEDE KESİNTİ

Mahalle sakinleri, “10-12 gündür bir damla su gelmedi. 400 hanenin hiçbirine su gitmiyor. Önceden 3 günde biri geliyordu. Dağdan su getireceğiz. Tanklara su dolduruyoruz ve evlere getiriyor. Enerjilerimiz patlama seviyesine geldi. İneklerimize su getiriyoruz. 1 tonluk tankla su getiriyoruz. Köyün yaşlıları su getiremiyor. Yaşlı bir teyzemiz bizden su getirmemizi istiyor. Yaşlılarımız ne yapsın. Durum içler acısı. Bugün bir yangın çıksa, bittik. Bir damla su yok. İlçeden itfaiye gelene kadar yangın büyür. KOSKİ’nin Hadim Müdürünün telefonu bir haftadır kapalı. KOSKİ yetkilileri daha bugün köye geldi ve soruna çare aramaya başladı.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum