Konyalıların geliştirdiği ekmek sistemi tüm Türkiye'ye örnek olacak

Konyalıların geliştirdiği ekmek sistemi tüm Türkiye'ye örnek olacak

Fırınlarda askıda ekmek uygulamasına büyük bir yenilik geliyor. Yeniliği Konya başlattı.

Konya’da geliştirilen ve dijitalleştirilen askıda ekmek uygulaması, ihtiyaç sahibi ile hayırsever arasında köprü kuruyor. “Ekmekcell” sayesinde ekmeğin ihtiyaç sahibine ulaşıp ulaşmadığı konusundaki şüpheler gideriliyor, ihtiyaç sahibinin de alışveriş sırasında rencide olması engelleniyor.

Selçuklu ve Osmanlı’dan günümüze kadar süregelen askıda ekmek uygulaması, Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi’nin katkılarıyla “Ekmekcell” adıyla dijitalleştirildi. Ekmekcell uygulamasıyla hayırseverler dijital olarak anlaşmalı fırınlara istedikleri kadar bağış yapabiliyor.

Muhtarlıklar tarafından tespit edilen gerçek ihtiyaç sahiplerine ise Ekmekcell kartları ismi, telefon numarası ve T.C. kimlik numarası tanımlanarak veriliyor. Ekmekcell kartı ile ihtiyaç sahibi, hanesinde bulunan kişi sayısına göre günlük ekmek ihtiyacını anlaşmalı 20 firmadan tanımlı kartıyla temas etmeden karşılayabiliyor.

Böylece Ekmekcell uygulamasıyla askıya ekmek asan kişinin ekmeğin ihtiyaç sahibine ulaşıp ulaşmadığı konusundaki şüpheler gideriliyor, askıdan ekmek alan ihtiyaç sahibinin de alışveriş sırasındaki rencide olma duygusunun önüne geçiliyor.

Ayrıca fırın sahiplerinin de askıda ekmeği takibi kolaylaşıyor ve askıdan ekmek alan kişilerin gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığının bilinememesi, doğrulanamaması gibi sorunlara çözüm sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum