Konyalılara yeni müjde!  Konya'ya  yeni plaj yapıldı

Konyalılara yeni müjde! Konya'ya yeni plaj yapıldı

Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan ve dünyanın en derin göllerinden olan Acıgöl'e yüzer havuz ve yeni plaj yapıldı. Yüzer havuzun hizmete girmesiyle Acıgöl’e ilginin artması bekleniyor

Konya’nın doğa harikalarından biri olan Acıgöl’ün son çevre düzenlemeleri ve yüzer havuzun da hizmete girmesiyle birlikte çehresi değişti. Dünyanın en derin göllerinden biri olan krater gölü Acıgöl, temizlik ve plaj sorunu yaşıyordu. 300 metreden fazla derinliğinden dolayı da yüzme bilmeyenlerin uzak durduğu Acıgöl’de yüzer havuz hizmete girdi. Havuzun hizmete girmesiyle birlikte yüzme bilmeyenlerin de göle serinlemek için gelmesi bekleniyor.

ACIGÖL HEM HAVUZA HEM DE PLAJA KAVUŞTU

Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Acıgöl yapılan son düzenlemelerle birlikte önemli bir turizm destinasyonu haline gelecek. Dünyanın en derin üçüncü, Türkiye’nin en derin gölü olan Acıgöl’de plaj düzenlemesi de yapıldı. Göl kenarında yapılan düzenlemeler ve kamelya ile birlikte insanlar hem rahatlıkla yüzebilecek hem de piknik yapma imkanına kavuşacak. Gölün kenarında bakımsız bir şekilde duran wc, kamelya ve duş kabinleri de yenilendi. Sahil kenarına kurulan yeni kamelyalarla vatandaşlar daha rahat bir şekilde göl kenarında vakit geçirme ve piknik yapma imkanı bulacak. Gölün çevresindeki güvenlik tedbirleri de artırıldı. Göl dört bir tarafı kurulan güvenlik kameraları izleniyor. Göl çevresindeki endemik bitkileri ve yaban hayatını korumak için yeni önlemler alındı.

MURAT KURUM’UN BÜYÜK DESTEĞİ OLDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal’ın da girişimleriyle tamamlanan çevre düzenlemesi, sosyal tesisler ve yüzer havuz Acıgöl’e değer kattı. Yıllardır göle yüzmeye gelen insanlar plajın olmamasından ve sosyal tesislerin eksikliğinden yakınıyordu. Tamamlanan son projelerle Acıgöl’e gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısında ciddi bir artış bekleniyor. 400 hektarlık alana sahip Acıgöl, volkanik patlama sonucu meydana gelen doğal göl olma özelliğiyle dikkat çekiyor. 300 metreden fazla bir derinliği sahip olduğu bilinen gölün bu özelliğiyle Türkiye'nin 1. dünyanın ise en derin 3. gölü olduğu belirtiliyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum