Konyalılara yağmur ve kar müjdesi! Bu tarih umutlarımızı yeşertecek

Konyalılara yağmur ve kar müjdesi! Bu tarih umutlarımızı yeşertecek

Konya'da uzun süredir yağmur ve kar yağmıyor. Konyalılar yağışların ne zaman görüleceğini merak ederken müjdeli haber meteorolojiden geldi.

Konya'da haftalardır yağmur ve kar yağmıyor. Bazı ilçelere yağan kar vatandaşı sevindirdi ama Konya'nın büyük bir kısmında hiç yağış görülmedi.

konya-da-kar-kalinligi-en-yuksek-olan-bolge-neresi-38791.jpg

Uzmanların açıkladığı rapora göre Konya merkez ve ilçelerinde yağışlar geçen yıla oranla yüzde 80 düştü. Bu da büyük bir kuraklığın yaşandığını gözler önüne seriyor.

20220209-2-52093204-73475064-web.jpg

Özellikle Konya çiftçisi yağışların ne zaman görüleceğini merak ediyor. Konya'da üretim yapan çiftçiler uzun süredir ekinlerini suluyor. Ziraat Mühendisleri ekinler sulansa bile aynı verimi almanın olanaksız olduğunu belirtiyor.

konya-da-kar-yagisi-etkili-olmaya-devam-ediyo-9115246-amp.jpg

Konyalılar ne zaman yağışların geleceğini merak ederken umutları yeşerten haber meteorolojiden geldi. Güncel meteoroloji raporuna göre Konya'da perşembe gününe kadar hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde görülecek.

204172.jpg

Gün içerisinde sıcaklıklar 13 dereceye kadar yükselecek. Perşembe gününden itibaren ise Konya'da yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Söz konusu yağışlarla birlikte hava sıcaklığı da hissedilir derecede düşecek. Ocak ayının sonuna kadar yağışların aralıklarla görülmesi bekleniyor. 

Konya için güncel hava durumu raporu:

adsiz-020.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum