Konyalılara kötü haber: Otopark ücretine yüzde 100 zam geldi!

Konyalılara kötü haber: Otopark ücretine yüzde 100 zam geldi!

Konya Büyükşehir Belediyesi iştirakı olan Konpark'ta otopark ücretlerine 1 yılın ardından zam geldi. Son zamlarla birlikte kapalı otoparkta aylık abonman fiyatı bin TL, açık otoparkta da 600 lira olacak. Zamlı tarife 1 Temmuz itibarıyla hayata geçirilecek

Konya Büyükşehir Belediyesi iştirakı olan Konpark, şehirde toplamda 73 otoparkla hizmet veriyor. Bu otoparkların 6'sı kapalı otopark, 28'i de açık otoparktan oluşuyor. Yol üstü otoparklar da Konyalıların kullanımına sunuluyor. Konya'da otopark ücretlerinin birçok şehre kıyasla daha ucuz olduğu biliniyor. Konya'da otopark ücretlerine zam geldi. Zamlı tarife, 1 Temmuz Pazartesi günü uygulanmaya başlanacak.

otopark-acildi-1.jpg

EN SON GEÇEN YIL YÜZDE 66 ZAM GELMİŞTİ

Konya'da kapalı ve açık otoparklardan yararlanan birçok sürücü bulunuyor. Bu sürücüler, aylık abonmanlık yaparak, belirlenen miktarı ödüyor. 2022 yılından bu yana düzenli olarak otopark tarifelerinde değişime gidiliyor. 2022 yılının Haziran ayına kadar kapalı otoparklarda aylık abonman ücreti bir hayli düşüktü. O dönem yapılan zamla aylık abonman ücreti için 300 lira belirlenmişti. Bir yılın ardından 2023 yılının Temmuz ayında aylık kapalı otopark ücreti 300 liradan 500 liraya yükseltildi. Konya'da otopark ücretlerine geçen yıl yüzde 66 oranında zam gelmişti.

eski-bugdy-pazari-b-2.jpg

500 LİRADAN 1000 TL'YE YÜKSELTİLDİ!

Alınan yeni kararla birlikte Konya'da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Konpark'ta tarife değişikliğine gidildi. 500 lira olan kapalı otopark ücreti, bin liraya yükseltildi. Otopark ücretine yüzde 100 zam yapılmış oldu. Açık otopark aylık abonman ücreti için de 600 liraya karar kılındı.

KONPARK MÜŞTERİLERİNİ MESAJLA BİLGİLENDİRDİ

Konpark tarafından müşterilere bir de bilgilendirici mesaj gönderildi. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Sayın abonemiz; kapalı katlı otopark abone ücreti 25/06/2024 tarih 415 sayılı encümen kararı ile 1 temmuz 2024 tarihinden itibaren 1000 (bin) TL olacağını bilgilerinize sunarız. Abonelik iptali için en geç 30 Haziran'a kadar bildirmeniz gerektiğini hatırlatır, iyi günler dileriz.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum