Konyalılar'a değer verirdi

Konyalılar'a değer verirdi

CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, Atatürk’ün Konya’ya ve Konyalı'ya büyük bir değer verdiğini, şehre karşı büyük bir sevgisinin olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Konya’ya ilk kez gelişinin 96. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, “Atatürk, 'Asırlardan beri tüten bir nurun ocağı ve Türk kültürünün esaslı kaynaklarından biri' olarak kabul ettiği Konya’ya birçok defa ziyaretler yaptı. Konya, Büyük Atatürk’ün İstanbul ve İzmir’den sonra en çok geldiği ve ziyaret ettiği mutlu şehirlerden birisidir. Milli Mücadele’nin başlangıcından ölümüne kadar Konya’ya 13 defa gelmiş ve bu gelişlerinde toplam 33 gününü Konya’da geçirmiştir. Büyük önder Atatürk, her gelişinde Konyalılara hep hemşerilerim diye hitap etmiştir. Büyük önder soyunun eskiden Konya’nın ilçesi olan Karaman ilinin Yörüklerinden olması ile gurur duyardı. Konya’ya ve Konya halkına karşı her zaman sevgi ve muhabbet duyguları besleyerek sık sık ziyaret etmesinin nedeni ise Konya’ya karşı büyük bir sevgi duymasından kaynaklanıyor” dedi.

Atatürk’ün Konya ve Konya halkına değer verdiğine dikkat çeken Mehmet Ali Ünal, “Mustafa Kemal'in her fırsatta milletini övdüğü sözler söylediğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.