Konyalılar ve Karamanlılar dikkat! Bu konumda salatalık ve domatesin kilosu 1 lira

Konyalılar ve Karamanlılar dikkat! Bu konumda salatalık ve domatesin kilosu 1 lira

Türkiye genelinde market ve pazarlarda sebselerin fiyatı aşırı yükseldi. Bu pazarda ise domates ve salatalığın kilosu 1 lira.

Ekonomik sıkıntıların devam ettiği Türkiye'de gıda fiyatlarına da üst üste zamlar geldi. Öyle ki evini geçindirmek isteyen vatandaş nerede ucuz ürün var diye arıyor. Marketlerde özellikle sebze fiyatlarına dev zam geldi.

sebze-meyve.jpg

Domatesin kilosu bazı marketlerde 30 lirayı buldu. Salatalık ise 15-20 lira civarında satışa sunuluyor. Vatandaş çözümü daha uygun olan pazarlarda alışveriş yapmakta buluyor. Bazı belediyeler ise kendi bünyesinde üretim yaparak vatandaşa uygun fiyata ürün satıyor.

semze.jpg

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde belediye, kurduğu bahçede ata tohumlarından yetiştirdiği sebze ve meyveleri satıyor. Ayrancı Belediyesi ata tohumlarından elde ettiği fidelerle 15 dekar sebze meyve bahçesi kurdu.

domatesler.jpg

Oluşturulan alanda kavun, karpuz, biber, domates ve salatalık yetiştiriliyor. Belediye kuracağı organik pazarda bu ürünleri satışa çıkarma kararı aldı. Market ve pazarda kilosu 25-30 lirayı bulan domatesi bu pazarda 1 liraya satacaklar.

domates-salatalit.jpg

Aynı zamanda salatalık ve diğer ürünlerin kilosu da 1 lira olacak. Belediye ise amaçlarının para kazanmak değil vatandaşı memnun etmek olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum