Konyalılar İstanbul’da buluştu

Konyalılar İstanbul’da buluştu

Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik önderliğinde organize edilen 13. Konya İnşaat Fuarı hazırlık ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik önderliğinde organize edilen 13. Konya İnşaat Fuarı hazırlık ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, İstanbul’da yaşayan Konyalılar tarafından kurulan 78 vakıf ve dernek temsilcilerinden geniş katılım sağlandı. Eski Çevre Bakanı Ali Talip Özdemir, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Özer, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, KONSİAD Başkanı Mustafa Büyükdede, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, TİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Sapankaya, KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, TİMFED, TİMDER ve KONTİMDER üyeleri katılım sağladı. 

TİMFED'İN FUARINA DESTEK VERİYORUZ

TİMFED Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik ‘Fuarlar ülkelere, şehirlere, ekonomilere ciddi destek verir. Fuarlar bulundukları sektörler ve aynı zamanda ülkeler için büyük önem taşıyan, önemli organizasyonlar olmakla birlikte gelişmeleri de beraberinde getirirler. Konya’nın, Anadolu’nun ortasında bulunan coğrafi konumu ve iç dinamikleri ile olgunlaşan sanayisinin geldiği noktada, Türkiye ekonomisindeki yeri; yadırganamaz. Konya, satıcısının global alıcılar ile buluşmasını gerektiren bir lokasyona ve yeterli alt yapıya sahip. TİMFED olarak, 7 derneğimiz, 1 temsilciliğimiz ve 2 bin üyemizle 13. Konya İnşaat Fuarı'na destek veriyoruz" dedi.

KONYA'YI YOĞUN GÜNLER BEKLİYOR

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, "40 bin metrekare yüzölçümüyle, yüzde 60’ı 35 yaşın altında 2 milyon 130 bin nüfusu, 5 üniversitesinde eğitim alan 120 bin öğrencisi ile Konya,  Anadolu’nun yıldızı konumuna gelmiştir. Konya, 2015 yılında gerçekleştirdiği 1,373 Milyon dolarlık ihracatı ile Türkiye ekonomisinin ortalamaları üstünde performans gösterdi. 2016 da ise 1.6 Milyon Dolar’lık ihracat planlıyoruz” diye konuştu. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise 2002 yılında yaşanan ekonomik krizi “içlerine kapanarak değil, Anadolu’da fuar merkezleri kurarak”  aştıklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.