Konyalılar Güllaç yiyemiyor  dilimi 50 liradan satılıyor!

Konyalılar Güllaç yiyemiyor dilimi 50 liradan satılıyor!

Konyalıların güllaç tatlısını sevmesine rağmen fiyatları nedeniyle tüketemediğini belirten Bedesten Çarşısı esnaflarından Mehmet Kınacı, “Güllacın kilosunu 250 liradan satışa sunuyoruz. Dilimi ise 50 liraya geliyor” dedi

Son yıllarda Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlar, vatandaşları derinden etkiliyor. Artan enflasyon, tüketicileri derinden sarsıyor. Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan güllaç, vatandaşlar tarafından tüketilemiyor. Bedesten Çarşısı esnaflarından Kınacılar Tatlıcısı sahibi Mehmet Kınacı, insanların alım gücünün düştüğünü belirterek, tatlı satışlarının düştüğünü kaydetti.

TATLI SATIŞLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Tatlı fiyatlarının son aylarda arttığını belirten Bedesten Çarşısı esnaflarından Kınacılar Tatlıcısı sahibi Mehmet Kınacı, güllaç tatlısının Konyalılar tarafından sevildiğini fakat fiyatları yüzünden tüketilemediğini söyledi. Kınacı, “Güllaç tatlısının kilosu 250 liradan satışa sunuyoruz. Dilimi ise 50 liraya geliyor. Tatlı fiyatları çok pahalı olduğundan tüketilemiyor. Özellikle güllaç Ramazan ayında önceki yıllara göre çok fazla tüketilirdi. Artan enflasyon tatlı satışlarını düşürdü. Tulumbanın kilosu 130 lira, güllacın ise 250 lira. Bunun yanında güllaç ve tulumba dışında, baklava gibi tatlılar da Ramazan’da tüketiliyor. Baklavanın kilosu ise 350 liradan başlıyor, 600 liraya kadar çıkıyor. Bu fiyatlardan dolayı vatandaş bize sadece fiyat soruyor ve gidiyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-03-27-at-14-27-23.jpeg

FİYATLARA ZAM YOLDA

Ramazan ayında tatlı satışlarının düştüğünü vurgulayan Mehmet Kınacı, şunları söyledi: “İnsanların alım gücü düştü. Bu yüzden tatlı satışlarımız azaldı. Türkiye’de 2018’den sonra ekonomik problemler başladı. O dönemlerde un ve şekere zamlar gelmeye başladı. Esnaflara destek verilmesi gerekiyor. Tatlı fiyatları daha artacak gibi görünüyor. Seçimden sonra hareketlilik olacağını düşünüyorum. İşçiye, emekliye, memura zam vermezlerse ve enflasyon düşerse, ürünlerin fiyatı ancak o zaman düşer. Bizler de üzülüyoruz. İstiyoruz ki kaliteli tatlılar ucuz olsun ve her iftar sofrasında mutlaka yer alsın. Ama ne yazık ki çarşı kalabalık gibi gözükse de vatandaş geçen yıl 5 kilo aldığı bir ürünü bu yıl yarım kilo anca alıyor. Umuyoruz ki hayat pahalılığı bir an önce son bulur.”

whatsapp-image-2024-03-27-at-14-27-23-1.jpeg

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum