Konyalılar etliekmek yiyemeyecek! Yeni fiyata herkes kızıyor

Konyalılar etliekmek yiyemeyecek! Yeni fiyata herkes kızıyor

Konya'da etliekmek hamuruna 4 ay sonra yeni bir zam daha geldi. 180 gram etliekmek hamurunun fiyatı 9 liradan 11 TL'ye yükseldi. Hamura yüzde 22 oranında zam gelmiş oldu.

Konya'da etliekmek hamuruna 4 ay sonra yeni bir zam daha geldi. 180 gram etliekmek hamurunun fiyatı 9 liradan 11 TL'ye yükseldi.

f-96fzgwgaazmdv.jpg

Hamura yüzde 22 oranında zam gelmiş oldu. Un, yakıt, enerj ve nakliye gibi girdi fiyatlarındaki artışa bağlı olarak, Konya’da etliekmek hamurunun fiyatına yüzde 22 oranında zam yapıldı. Daha önce 9 lira olan hamurun fiyatı, bundan böyle 11 TL’ye satılacak. Konyalı fırıncılar son zamanlarda girdi maliyetlerinde yaşanan artış ile birlikte fiyatların maliyetin ancak kurtardığını söyledi.

nauj-hero-853x640.jpg

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, “Ürünlerin girdi fiyatları yükseliyor. Un, odun, elektrik, doğalgaz, dükkanları kira atışları keza bunların hepsi arttı. Aldığımız karar vatandaşı yormamak adına 9 liradan 11 liraya yükseltmek oldu. Bize bildirilen zam talebi 11 liranın çok çok üstündeydi. Fakat aldığımız karar doğrultusunda fiyatları 11 lira olarak güncelleme yaptık” dedi. Temmuz ayında ise hamurun fiyatı 7 liradan, 9 liraya yükselmiş, 180 gram hamura yüzde 28 oranında zam gelmişti.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum