Konyalılar doğalgaz faturasına isyan etti: Havalar soğumadı ama 1400 lira fatura geldi

Konyalılar doğalgaz faturasına isyan etti: Havalar soğumadı ama 1400 lira fatura geldi

Isınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen “25 metreküplük ücretsiz doğal gaz” uygulaması fayda etmedi. Birçok Konyalının doğal gaz faturası, hava sıcaklığının mevsim normallerine göre yüksek olmasına rağmen yüksek geldi.

Birçok vatandaş, “Mevsim başında bin 400 liralık fatura geliyor. Soğuk kış günlerinde faturanın ne kadar geleceğini tahmin edemiyoruz” dedi. Kış aylarında vatandaşın masrafı artıyor. Rutin masraflara bir de doğal gaz faturası ekleniyor. Elektrik, su faturası, ev kirası, mutfak masrafları altında ezilen birçok Konyalı, 10 Kasım itibarıyla kombisini çalıştırdı. Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üzerinde seyretse de birçok Konyalıya fatura yüksek geldi.

7-001.jpg

KOMBİ KISIK ÇALIŞTIRILDI FATURA YİNE DE YÜKSEK GELDİ

İlk doğal gaz faturasının bin 400, bin 500 TL civarında geldiği vatandaş tarafından dile getirildi. Yine birçok vatandaş, “İlk ay fatura bu kadar yüksek geliyorsa, hava soğuduğunda kar yağdığında fatura ne kadar gelir, Allah bilir” dedi. Kombinin kısık çalıştırılmasına rağmen, vatandaşa yüksek fatura gelmesi tepkilere neden oldu. Ayrıca birçok sitenin WhatsApp gruplarında da faturaların neden yüksek geldiğine dair tartışmalar da çıktı. 80 metrekarelik bir evde yaşadığını ifade eden bir TOKİ sakini, “Kutu kadar eve bin 500 TL, doğal gaz faturası geldi. Yazık, günah” şeklinde konuştu.

25 METREKÜP DOĞAL GAZ ÜCRETSİZ

Mayıs seçimi öncesi doğal gazın ücretsiz olacağı müjdesi verilmişti. Isınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküplük doğal gaz ücretsiz olmuştu. Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde ücretsiz doğal gaz müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aylık 25 metreküpe denk gelen doğalgazın 1 yıl boyunca bedava verileceğini duyurmuştu. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte “Bedava 25 metreküp doğal gaz uygulaması ne zaman bitiyor? 25 metreküp doğal gaz faturası ne zaman kadar ücretsiz olacak” araştırmaları da hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her 100 liralık doğalgaz faturasını 75 lirasını devlet olarak biz üstlendik." ifadelerini kullanmıştı. Ancak ücretsiz uygulama da fayda sağlamadı. Birçok vatandaşın faturası, kombinin çalıştırıldığı ilk ay olmasına rağmen yüksek geldi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum