Konyalı vekillerin sosyal medya karnesi

Konyalı vekillerin sosyal medya karnesi

Merhaba Gazetesi, Konya'nın 15 Milletvekilinin sosyal medya karnesini çıkardı. Sosyal medyada en fazla takipçisi olan Konya Milletvekili CHP'li Abdüllatif Şener olurken, WhatsApp kullanmayan tek vekil de Tahir Akyürek oldu.

“Hangi milletvekilinin ne kadar takipçisi var, hangi milletvekili ağırlıklı olarak hangi sosyal paylaşım mecrasında aktif, hangi milletvekilinin hesabı yok, hangi vekil daha fazla-az paylaşım yapıyor” soruları, Merhaba Gazetesi'nin hazırladığı özel dosyayla yanıt buldu. Konya'da 15 Milletvekili arasında en fazla takipçisi olan isim 601 bin 400 kişi ile CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener oldu. Şener'i 152 bin 500 takipçi ile AK Partili Tahir Akyürek, 112 bin 400 kişi ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletveli Leyla Şahin Usta izledi. Genç yaşına rağmen siyaset sahnesine giren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman da 70 bin 700 takipçi ile Konya'da milletvekilleri arasında takipçisi en fazla olan 4'üncü vekil oldu. Konya'da Twitter dışında diğer paylaşım mecralarını pek kullanmayan ve WhatsApp'ı olmayan tek isim ise AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek oldu.

SORGUN TÜM PLATFORMDA AKTİF

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'u Twitter'da 49 bin 800 kişi takip ediyor. Sorgun ise 273 kişiyi takip ediyor. Sorgun, Twıtter'da neredeyse her gün bir paylaşım yapıyor. Ahmet Sorgun'u Facebook'ta ise 15 bin 270 kişi takip ediyor. Sorgun'un Instagram hesabı da bulunuyor. Sorgun'u Instagram'da da 4 bin 406 kişi takip ediyor. Sorgun, WhatsApp da kullanıyor.

KONYA'DA WHATSAPP'I OLMAYAN TEK VEKİL

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya'daki Milletvekilleri arasında WhatsApp'ı olmayan tek kişi olma özelliği ile dikkat çekiyor. Akyürek, ağırlıklı olarak Twitter'ı kullanıyor. Akyürek'in Twitter'da 152 bin 500 takipçisi bulunuyor. Vekil Akyürek ise 37 kişiyi takip ediyor. Akyürek adına Facebook'ta açılmış bir hesap gözükse de hesabın aktif olmadığı, en son paylaşımı da 15 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı biliniyor.

ORHAN ERDEM AKTİF BİR WHATSAPP KULLANICISI

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem'i Twitter'da 14 bin 300 kişi takip ediyor. Erdem ise 316 kişiyi takip ediyor. Facebook'ta hesabı olan Erdem'in 5 bin arkadaşlık sınırına ulaştığı, 3 bin 350'den fazla da takipçisi olduğu görülüyor. Erdem, bazen her gün bazen de 2-3 gün arayla hesaplarından paylaşım yapıyor. Orhan Erdem, aynı zamanda aktif bir şekilde WhatsApp kullanıcısı. Erdem'in Instagram hesabı da bulunuyor. Erdem'i Instagram'da 2 bin kişi takip ediyor.

AK PARTİ'NİN KONYA'DA EN YÜKSEK TAKİPÇİSİ OLAN VEKİLİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'yı Twitter'da 112 bin 400 kişi takip ediyor. Usta ise bin 29 kişiyi takip ediyor. Usta, hesabından günde birkaç kez paylaşım yapıyor. Usta'yı Facebook'ta 7 bin 201 kişi takip ediyor. Usta, aynı zamanda WhatsApp ve Instagram'da kullanıyor. Usta'yı Instagram'da 34 bin 800 kişi takip ediyor.

HER GÜN PAYLAŞIM YAPMAYA ÖZEN GÖSTERİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız'ı Twitter'da 37 bin kişi takip ediyor. Altunyaldız ise 277 kişiyi takip ediyor. Altunyaldız da hesabından her gün paylaşım yapmaya dikkat ediyor. Ziya Altunyaldız'ı Facebook'ta ise 6 bin 956 kişi takip ediyor. Altunyaldız, WhatsApp da kullanıyor. Instagram hesabı da bulunan Altunyaldız'ı bu mecrada da 2 bin 343 kişi takip ediyor.

ÖZDEMİR'İN INSTAGRAM'DA HESABI YOK

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir'i Twitter'da 31 bin 600 kişi takip ediyor. Özdemir ise Twitter'da 2 bin 379 kişi ile takipleşiyor. Özdemir'i Facebook'ta 7 bin 718 kişi takip ediyor. Özdemir, aktif bir şekilde WhatsApp kullanıyor. Özdemir, her gün hesaplarından ikiden fazla paylaşım yapıyor. Özdemir, Instagram hesabı ise kullanmıyor.

ZİYARET PAYLAŞIMLARI ÇOK OLAN VEKİL

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı'yı Twitter'da 12 bin 700 kişi takip ediyor. Samancı ise 273 kişiyi takip ediyor. Samancı'yı Facebook'ta ise 4 bin 712 kişi takip ediyor. Samancı, aynı zamanda aktif bir WhatsApp kullanıcısı. Samancı'nın Instagram kullandığı, bin 72 kişinin kendisini takip ettiği biliniyor. Samancı, gün içinde çokça paylaşım yapıyor. Samancı'nın paylaşımları ağırlıklı olarak yaptığı ziyaretler oluyor.

EN AZ TAKİPÇİSİ OLAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AĞRALI

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı'yı Twitter'da 7 bin 217 kişi takip ediyor. Ağralı ise 717 kişiyi takip ediyor. Ağralı'nın Facebook'ta 4 bin 381 arkadaşı bulunuyor. Ağralı, sosyal medya hesaplarında birkaç günde bir paylaşım yapıyor. Abdullah Ağralı'nın Instagram hesabı da bulunuyor. Ağralı'yı Instagram'da 706 kişi takip ediyor. Ağralı, WhatsApp da kullanıyor.

GÜNDE EN AZ 3 PAYLAŞIM YAPIYOR

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı'yı Twitter'da 29 bin 600 kişi takip ediyor. Özboyacı ise bin 26 kişiyle takipleşiyor. Özboyacı'yı Facebook'ta 6 bin 739 kişi takip ediyor. Özboyacı, WhatsApp da kullanıyor. Özboyacı'nın Instagram'da 8 bin 827 takipçisi bulunuyor. Özboyacı, günde en az 3 paylaşım yapıyor.

ETYEMEZ AĞIRLIĞI TWİTTER'A VERİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez'i Twitter'da 37 bin 600 kişi takip ediyor. Etyemez ise bin 318 kişiyle takipleşiyor. Etyemez'in Facebook'ta 5 bin arkadaşı bulunuyor. Etyemez, aktif bir WhatsApp kullanıcısı. Etyemez'in Instagram hesabı da var. Etyemez'i Instagram'da 3 bin 8 kişi takip ediyor. Etyemez, özellikle Twitter'da günde 10'a yakın paylaşım yapıyor.

KALAYCI'NIN FACEBOOK VE INSTAGRAM HESABI YOK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'yı Twitter'da 35 bin 800 kişi takip ediyor. Kalaycı da 166 kişiyi takip ediyor. Kalaycı'nın Facebook hesabı ve sayfası bulunmuyor. Kalaycı, WhatsApp kullanıyor. Kalaycı'nın Instagram hesabı da bulunmuyor. Kalaycı, Twitter hesabından her gün birkaç paylaşım yapıyor.

FACEBOOK'A GÖRE TWİTTER'DA DAHA AKTİF

MHP Konya Milletvekili Esin Kara'yı Twitter'da 28 bin 300 kişi takip ediyor. Kara ise 401 kişiyi takip ediyor. Kara hesabından her gün birkaç paylaşım yapıyor. Kara'nın Facebook hesabı da bulunuyor. Kara, Facebook'a göre Twitter'da daha fazla aktif. Kara, aynı zamanda WhatsApp da kullanıyor. Kara'nın iyi bir Instagram kullanıcısı olduğu da biliniyor. Kara'yı Instagram'da 15 bin 400 kişi takip ediyor.

KONYA'NIN TAKİPÇİSİ EN FAZLA OLAN MİLLETVEKİLİ ŞENER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'i Twitter'da 601 bin 400 kişi takip ediyor. Şener ise 293 kişi ile takipleşiyor. Şener'in Twitter'da yaptığı paylaşımlar genel olarak ulusal haber sitelerine konu oluyor. Şener, Twitter'da aktif. Şener'i Facebook'ta da 58 bin 40 kişi takip ediyor. Şener, aynı zamanda aktif bir WhatsApp kullanıcısı. Abdüllatif Şener adına Instagram'da 2-3 hesap bulunuyor ama Şener'in Instagram hesabı bulunmuyor.

KARADUMAN KONYA'NIN EN ÇOK TAKİPÇİSİ OLAN 4'ÜNCÜ VEKİLİ

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman'ı Twitter'da 70 bin 700 kişi takip ediyor. Karaduman ise bin 740 kişiyi takip ediyor. Karaduman'ı Facebook'ta ise 20 bin 651 kişi takip ediyor. Karaduman, gün içinde birçok paylaşım yapıyor. Karaduman, aynı zamanda aktif bir WhatsApp kullanıcısı. Karaduman, Instagram'da kullanıyor. Instagram'da Karaduman'ı 21 bin 100 kişi takip ediyor. Karaduman; CHP Milletvekili Abdüllatif Şener ve AK Parti Milletvekili Leyla Şahin Usta'dan sonra Konya'da en çok takipçisi olan 4'üncü vekil.

YOKUŞ HER PLATFORMDA ÇOK AKTİF

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'u Twitter'da 16 bin 200 kişi takip ediyor. Yokuş ise bin 319 kişiyle takipleşiyor. Yokuş, hesabından gün içinde birçok paylaşım yapıyor. Facebook'ta 5 bin kişilik arkadaşlık kotası dolan Yokuş'u ayrıca 16 bin 461 kişi de takip ediyor. Yokuş, aktif bir WhatsApp kullanıcısı olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Yokuş'un Instagram'da 3 bin 579 takipçisi bulunuyor.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.