Konyalı usta 42 yıldır kebabı böyle pişiriyor! Günde bin porsiyon satıyor
1982 yılında Mehmet Kart ve Ahmet Kart tarafından hizmete açılan Hacı Baba Fırın Kebap Salonu 4 kuşaktır hizmet vermeye ediyor. 42 yıl önce başlayan Hacı Baba Kebap Salonu’nun lezzet yolculuğu bugün tüm Konya’yı sardı. Günümüzde dede mesleğini yaşatmaya devam eden ve Konyalılara kaliteli ve güler yüzlü hizmet vermeyi şiar eden Mustafa Kart ve oğulları Ahmet ve Mehmet Kart iki şubede hizmet vermeye devam ediyor.
KONYA’DA İKİ ŞUBEDE HİZMET VERİYORLAR
Konya Yeni YHT Garı karşısında bulunan Elmalı Dere Caddesi No:113 adresinde ve Aykent Ayakkabıcılar Sitesi 15. Sokakta iki hizmet Hacı Baba Fırın Kebap, tavuk kebabıyla büyük beğeni topluyor. Lokantada ayrıca hindi boynu kebabı yapılıyor. Günde ortalama 900 adet tavuk kebabın ve 200 adet hindi boynunu satıldığı Hacı Baba Kebap Salonu Konyalıların vazgeçilmez lezzet duraklarından biri haline geldi. 400 gramlık buttan yapılan tavuk kebap vatandaşların büyük beğenisini topluyor.
DEDE MESLEĞİNİ 4 KUŞAKTIR YAŞATIYORLAR
Hacı Baba Fırın Kebap Salonu Sahibi Mustafa Kart, dede mesleğini 4 kuşaktır yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Konya’nın ilk tavuk kebabını kendilerinin yaptığını kaydeden Mustafa Kart, “42 yıl önce tavuk kebabını ilk defa biz yaptık. Ekmek arası tavuk kebabı ilk yapan biz olduk. Ondan sonra babam devam etti bu lezzeti üretmeye. 42 yıldır hizmet ve lezzet kalitemizden hizmet vermeye devam ediyoruz. İstanbul’dan ve Ankara’dan şube açılması konusunda teklifler alıyoruz. Çok cazip teklifler geliyor. Hatta Konya’da ortaklık teklifleri de geliyor ama biz kendi açtığımız şubelerimizde hizmet vermeyi tercih ediyoruz. Lezzetimizin bozulmaması için kendi imkanlarımızla tavuk kebabı ve hindi boynu kebabı üretmeye devam edeceğiz” dedi.
GÜNDE 900 ADET TAVUK KEBAP SATIYORUZ
“Bizim kebabımız bağımlılık yapar” sloganıyla hizmet verdiklerini kaydeden Kart, şunları söyledi: “Günde 900 adet tavuk kebap satıyoruz. Tavuklarımızın hepsini 20 yıldır çalıştığımız firmadan alıyoruz. Ayrıca günlük 200 adet hindi boynu kebabı da satıyoruz. Hindilerimiz özel olarak geliyor. Ürünlerimizin hepsi üst düzey kalite. Bizim için para kazanmak ikinci sırada. Önemli olan müşterilerimizin memnuniyeti ve onların hayır duası. Elimizden geldiği kadar esnaflık kültürünü yaşatmaya devam ediyoruz. Bazen parası olmayan insanlarımız oluyor, bazen bazı vatandaşlarımızın parası çıkışmıyor. Her zaman onların yanında oluyoruz. Bizim için önemli olan insanların hayır duasını almak.”
ELEMAN BULMA SIKINTISI YAŞIYORUZ
2000’li yıllara kadar işlerinin çok iyi olduğunu ve sonradan bazı dükkanların taşınmasıyla işlerinde azalma olduğunu kaydeden Kart, şunları söyledi: “Kamyon Garajı buradaydı, Buğday Pazarı buradaydı. O zamanlar işlerimiz daha iyiydi. Çok şükür şu anda iyi. Bizim burada bir mazimiz var. Dededen ve babadan kalma bir mekan burası. 400 gramlık buttan yapıyoruz. Aynı kuzu eti tadında oluyor. Hem lezzete hem cebe hitap ediyor. Bize İstanbul ve Ankara’dan teklif geldi. Ortaklık teklif eden çok ama ilgilenmedim. Ama biz hırs ve tamah sahibi insanlar değiliz. Bizler Konyalıya hizmet etmek istiyoruz. Hedefimiz kaliteli hizmet. Eleman bulamıyoruz. Çocuklarım da bu işi yapıyor. Dededen toruna geçen bir lokantayı işletiyoruz. Oğlumun diğeri Aykent’te lokanta açtık. Çok fazla bir lokanta açma imkanımız yok. Kalite ve lezzet bozulabilir. Kiralar çok yükseldi. Kendi iş yerimizi satın almak istiyoruz. Günde 900 adet tavuk kebap satıyoruz. Tavuk kebabın adedi 100 TL. Burada yerlerse 110 TL’den satılıyor. Cenaze yemekleri, düğün ve sünnet yemekleri de veriyoruz. Ayrıyeten burada kuzu da pişiriyoruz. Tatlımız da Şark Kadayıfçısından geliyor. Çalıştığımız firmaların hepsi bir numaralı firmalardan oluşuyor. Hedefimiz kaliteyi daha ucuza vermektir.”
HİNDİ BOYNU KEBABINA YOĞUN TALEP VAR
4-5 aydır hindi boynu kebabı da yaptıklarını da kaydeden Hacı Baba Fırın Kebap Salonu Sahibi Mustafa Kart, “Tüm boynu geliyorsa tamamen veriyoruz. 230 TL’ye satıyoruz. Vatandaşlarımız Hindi boynunu çok beğeniyor. Kuzu eti veriyor. Beğenmezseniz para vermeyin diyoruz. Hindi boynuna bazen çok talep oluyor, yetiştiremiyoruz. Bunu fazla yapmıyoruz. 100-200 adet yapıyoruz. Biz müşteriye değer veriyoruz. Müşteriye kıymet vermeyi piyasaya biz öğrettik. Dedemizden babamızdan bize bırakılan esnaflık kültürünü yaşatıyoruz. Esnaf dediğin esnaf olacak. Para bizim için ikinci planda. Bizim için asıl amaç dua almaktır” ifadelerini kullandı.
İBRAHİM BÜYÜKEKEN
Kaynak:İbrahim Büyükeken
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.