Konyalı şehide küfür edip terör propagandası yapan sanığa iyi hal indirimi!

Konyalı şehide küfür edip terör propagandası yapan sanığa iyi hal indirimi!

Afrin'de şehit düşen Konyalı Abdullah Taha Koç'a, sosyal medya üzerinden küfür eden, terör örgütü propagandası yapma suçundan kesinleşmiş cezası bulunan sanığa, iyi hal indirimi uygulanması yürekleri dağladı.

Alperen Ocakları Teşkilat Başkanı, Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Av. Kazım Birtane, önceki gün Konyalı şehit Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un ailesini ağırladığını söyledi. Birtane, “Bugün çok özel misafirlerim vardı. 'Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm' dizelerini operasyona giderken dillendirmesi ile hatırladığımız yine telsizlere 'Mühimmatımız bitiyor terörist kurşunları ile ölmeyelim bombalayın tepeyi bu hainlerle gerekirse biz de ölelim' çağrısı yansıyan 1 Mart 2018 tarihinde Afrin operasyonunda şehit olan hemşerimiz Kahraman Abdullah Taha Koç kardeşimizin kıymetli annesi ve babası Fatma Teyze ve Ahmet Amca ofisime ziyarete geldiler” dedi. Birtane, ailenin onurlu, gururlu ve sitemkâr olduğunu belirtti. 

adsiz-009.jpg

BU KARARI VERENLERİN VİCDANINI SORGULUYORUM

 Ailenin küçük oğullarının da asker olmak istediğini, Ağabeyi gibi şehadet duasında olduğunu aktardığını aktaran Av. Kazım Birtane, daha sonra şunları ifade etti: “Abdullah Taha Koç’un şehadetiyle ilgili sosyal medyada paylaşılan haberin altına nesebi gayri sahih bir alçağın “Bu o… çocuğu ne arıyordu burada? Adamı böyle gömerler.!' şeklinde yorum yazması neticesinde, savcılık tarafından soruşturma başlatılmış, Konya 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış. 'Devletimiz gereğini yapar' düşüncesi ile şahsım da dahil olmak üzere hiçbir avukattan yardım talep etmemişler. 20. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi sanık hakkında  'yorumun sanığın Facebook hesabından yapıldığı' bilirkişi raporuyla tespit edilince bir ceza vermiş fakat üst hadden ceza vermemiş, verdiği cezaya TCK 62 İyi Hal İndirimi uygulamış  ve TCK 51 Hapis Cezasının Ertelenmesi kararı vermiş. Sonuç olarak 1 yıl başkaca bir suça karışmazsa cezasının infaz edilmiş sayılacağına hükmetmiş. Sanığın 'Terör Örgütü Propagandası Yapma' suçundan kesinleşmiş cezası bulunuyor. Aynı sanığın Cumhurbaşkanı’na Hakaret, Terör Örgütü Propagandası Yapma, Suçu ve Suçluyu Övme, Hakaret vb suçlardan bir çok derdest soruşturma ve kovuşturma dosyası da bulunuyor. Bir hukukçu olarak sosyal medyada mahkemelerin vermiş oldukları kararları tartışmayı ve hakimleri baskı altına almayı doğru bulmuyorum fakat şehidimizin ailesi verilmiş olan karardan sonra yanıma geldikten sonra dosyayı bütün yönleri ile inceledim, bu kararı veren hakimin vicdanını, devlete ve millete olan bağlılığını gerçekten sorguladım. Yazıklar olsun.” 

adsiz-007.jpg

ŞEHİT AİLELERİMİZİN BOYNUNU BÜKMEYECEĞİZ!

“Mahkeme dosya içerisindeki raporlarla suçu işlediği sabit olan, memleket için şehadet şerbeti içen bir kahramana ve elleri öpülesi anasına bu kadar galiz hakaretler eden bir sanığa neden üst hadden ceza vermez” diyen Birtane, son olarak şunları söyledi: Böylesi bir sanığa neden iyi hal indirimi uygular? Verilmiş olan cezayı neden erteler? Kadim Türk devleti kahramanlarına ve geride kalan ailelerine bu şekilde mi sahip çıkacak?  Şehit ailelerimizin boynunu büktürmeyeceğiz.

Kararı süresi içinde üst mahkemeye taşıyacak ve süreci takip edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. İnanıyoruz ki Bölge Adliye Mahkemesi’nde bu karar bozulacak terör örgütü sempatizanı hakettiği cezayı alacak.” 

adsiz-005.jpg

AFRİN ŞEHİDİ ABDULLAH TAHA KOÇ KİMDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, 23 yaşındaydı.  Bekar olan şehit Koç’un 2015 yılında astsubay olarak görevine başlamıştı. TSK'nın Suriye'nin Afrin kırsalında terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın 41. gününde 8 Mehmetçik şehit olmuş, bir komutanın çatışma sırasında 'Jetler vursun, gerekirse biz de şehit olalım' dediği ortaya çıkmıştı. Afrin Harekatı'nda sembol olabilecek bu sözü söyleyen komutanın Konya şehidi Uzman Çavuş Abdullah Taha Koç olduğu ortaya çıktı. 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, Afrin'e gitmeden önce 'Bulmak' şiirinden 'Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm' sözlerini okumuştu. 

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.