Konyalı öğrencilere Müzebüs geliyor

Konyalı öğrencilere Müzebüs geliyor

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 60 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna Konya ile devam ediyor

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 60 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna Konya ile devam ediyor. Müzebüs, 20 – 24 Şubat tarihleri arasında Konya’da 5 okulun konuğu olacak.

Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor.

Müzebüs bu seneki yolculuğu kapsamında 20-24 Şubat tarihleri arasında Konya’nın konuğu oluyor. 20 Şubat’ta Sarayönü, İsmail Kara İlköğretim Okulu, 21 Şubat’ta Sarayönü, Boyalı Köyü Boyalı İlköğretim Okulu, 22 Şubat’ta Karapınar, Mustafa Şener İlköğretim Okulu, 23 Şubat’ta Karatay Merkez, Vali Kemal Katıtaş İlköğretim Okulu, 24 Şubat’ta Meram Merkez Hatip Öğretmen Mahide Bahadırtürk İlköğretim Okulu öğrencileri Müzebüs’ü ziyaret etme fırsatı yakalıyor.

Yola çıktığı ilk günden bu yana 1200 okulda ve 200 bin 857 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 27 ilde 127 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 60 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor.

Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor. Müzebüs’ün  zor koşullar altında  en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, ‘Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.