Konyalı meşhur holding kararını duyurdu! 34 milyon lira detayı dikkat çekti

Konyalı meşhur holding kararını duyurdu! 34 milyon lira detayı dikkat çekti

Konya'nın en meşhur holdinglerinden biri olan Bera Holding temettü kararını duyurdu. Kâr payı alıp alamayacağını merak edenlere kötü haber verildi.

Türkiye genelinde onlarca holding faaliyet gösteriyor. Bu holdinglere bağlı firmalar istihdama olumlu anlamda katkı sağlıyor. Ülke ekonomisine yatırım yapan firmalar takdir topluyor. Konya'da en bilindik holdinglerden birisi Bera Holding.

kombassahn.jpg

Söz konusu holdinge bağlı bazı meşhur firmalar ise Konya Kağıt, MPG, ART, Golda, Kongaz, Komyapı ve Muratlı Karton. Her yıl milyarlara lira ciro yapan holdingin temettü kararı merak ediliyordu. Borsa İstanbul'da Bera Holding'e yatırım yapanlar için önemli kararı duyuruldu.

kompen.jpg

Bera Holding A.Ş. (BERA) tarafından tarafından 28 Mayıs 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde 2023 Yılı Yönetim Kurulu Kar Dağıtım Teklifi hakkında açıklama yapıldı.

konya-kagit.jpg

Açıklamada TTK ve VUK hükümlerine göre düzenlenmiş Konsolide olmayan yasal kayıtlara göre 01.01.2023-31.12.2023 hesap döneminde 33.479.726,68 -TL tutarında ” Dönem Karının bulunduğu. 33.479.726,68 TL tutarındaki Net Dağıtılabilir Kâr’ın, Şirketin ödenmiş sermayesi 683.200.000’nin %5’i olan 34.160.000 TL 1. Temettü tutarından az olması nedeni ile kar dağıtımı yapılmamasının uygun olacağı şeklindeki tavsiye kararının Yönetim Kurulu tarafından Genel Kurul bilgisine sunulması kararı alındığı belirtildi.

Bahsi geçen bu karara göre yatırımcıya kâr payı dağıtılmayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum